Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma kakvi rano.ja sam jos juceo trebao,ali me kosava sprecava.

Pa, jeste malčice ranije... Ali, hoću da bude špricanje u optimalnom roku, tj. po preporuci proizvođača.
Prošle godine sam prskao neke kukuruze kada su bili na tri lista a neke na pet listova.
Ovi prvi su bili super čisti a u ovim drugima je pojedine širokolisne korove, koji su do petog lista kukuruza ojačali, dokrajčio tek Motivel i zagrtanje.

Uostalom repu prskam kada je repa u fazi dva lista. Korovi su tada skoro neprimetni, ali ih ima.

ako bog da, od srede kiša pa narednih nedelju dana...

eh, moram da menjam izveštaj. detaljnije prognoza kaže svega 4l/m**2 i to četvrtak na petak.
izvinjavam se na trolovanju.pominjem kišu u kontekstu termina za prskanje.

Iskreno,nebih bas voleo da padne kisa. Nek bude susa,manje cemo raditi,a vise zaraditi. Mada mi zao ovih jadnih biljcica sto su zedne.
Kod nas ima jedna poslovica u vezi sa kisom. Kazu stariji ljudi NE VODI BOZIJU BRIGU.

Ma šta će nam bre kiša?Manje rodi,veća cena ,a mnogo manje rabljenja mašina i svog posla oko toga.

Cicimoric u pravu si.Treba jedna lepa da padne pogotovo zbog nicanja jer ako nikne 10-20% na ulozena sredstva moze samo da se ode u veliku bulu i propast

jos nam to treba sta sam cuo da holandska vlada je dobila naredjenje da unisti poljoprivredu u srbiji sa cenama i to cak je dala miskovicu 1000 robota za muzu krava ako se nevaram!!!

od koga je dobila naredjenje? :haha: Ak smo za nesto sposobni to je samodestrukcija netreba nama strani faktor a i tog Miskovica sami drzimo dal je iko od nas bar bojkotovao njegove proizvode a ne nesto vise davno je Djoka reko: krivi smo mi

dukej je napisao(la):
Žale se ljudi da je 6010 sklon padanju ukoliko dođe do neke ampe ili jakog vetra kad već ima formiran klip, tj. da je slab na stabljici. Da li je neko od vas imao takva iskustva.

Jes da ste sve ispričali, al ajde da dodam i ja, sejao sam ga i polegao je na svim parcelama tako da sam ga izbacio, a od prošle godine uopšte više ne koristim NS semena, iz razloga koje ste već navodili, lom, loša klijavost itd....ne kažem da su svi loši ali đavo će ga znati šta su spakovali, isto kao i sa onim 677 što sem pričao nedavno....

Jes da ste sve ispričali, al ajde da dodam i ja, sejao sam ga i polegao je na svim parcelama tako da sam ga izbacio, a od prošle godine uopšte više ne koristim NS semena, iz razloga koje ste već navodili, lom, loša klijavost itd....ne kažem da su svi loši ali đavo će ga znati šta su spakovali, isto kao i sa onim 677 što sem pričao nedavno....
potpisujem tvoj komentar cugi i ja sam imo isto iskustvo sa 6010

danas sam obšao kukuruz posejan 10 i 11.4 sad je treci ,četvrti list zavisi od hibrida odnosno vlage .
što se tice semena jesam za DOMAĆE ali mađarima svaka cast jesu skuplja semena ali kakvo je jedno zrno takva ti je cela vreća .
kukuruz nisam prskao pre nicanja pa je lepo nikla i trava, muvarika ,čičak ,samonikli suncokret ,sirak iz semena itd .uglavnom mi je predusav žito prskano totalom .
planiram prskanje plagijatima motivela :siran ili protivel uz dodatak dikambe tj. plamen ili dimark .
dikambom dosad nisam prskao nego sa 2.4d moto ,maton. zbog ovog vetra[kise] ce mi pobeci kukuruz peti list ,a onda ce za njih biti kasno .
samo neka padne ,da nikne i tamo gde dosad nije .mozda neko ima i prolecno oranje .

Sad sam bio da vidim jednu parcelu na kojem je 11. aprila posejan kukuruz Pioneer D 12 tretiran Ponchom. Brazda je zatvorena u decembru od đubriva dobio 100 kg uree 15. marta. Nicanje je 100 % A po slici sami procenite za vlagu :D ,kiše nije bilo skoro dva meseca

kod mene je kukuruz posejan 14 aprila i sada vec ima 2 lista i u odlicnoj je formi i ima dovoljno vlage posto je sada pala kisa i dobro dosla a ovo je taj kws kermess

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh