Zrenjaninac
Član
to mora da je za silažu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
šandor je napisao(la):OPET KOD MENE :
Datum: Petak, Avgust 21, 2009 - 09:16 AM NT - 16
Crvenilo kukuruza ponovo u značajnijem procentu umanjiće prinos u delovima Južnog Banata koji pokriva Savetodavna služba Instituta " Tamiš" Pančevo.
Pregledom useva kukuruza, na većem delu terena koji pokriva Savetodavna služba PDS Instituta "Tamiš" Pančevo konstatovano je prisustvo crvenila kukuruza. Isto kao i prethodnih godina najveći procenat obolelih biljaka i parcela nalazi se na teritoriji Opština Kovačica i Alibunar gde je na pojedinim parcelama obolelo i više od 50% biljaka kukuruza. U opštinama Opovo i Pančevo takođe je konstatovano crvenilo kukuruza ali sa manjim štetama.
kreso je napisao(la):šandor je napisao(la):OPET KOD MENE :
Crvenilo kukuruza ponovo u značajnijem procentu umanjiće prinos u delovima Južnog Banata koji pokriva Savetodavna služba Instituta " Tamiš" Pančevo.
Pregledom useva kukuruza, na većem delu terena koji pokriva Savetodavna služba PDS Instituta "Tamiš" Pančevo konstatovano je prisustvo crvenila kukuruza. Isto kao i prethodnih godina najveći procenat obolelih biljaka i parcela nalazi se na teritoriji Opština Kovačica i Alibunar gde je na pojedinim parcelama obolelo i više od 50% biljaka kukuruza. U opštinama Opovo i Pančevo takođe je konstatovano crvenilo kukuruza ali sa manjim štetama.
i šta je uzrok tome jel ima nekakvo stručno objašnjenje?
Sorta Pioneer B08 sejan na 19.5cmKishRobert je napisao(la):onako odokativnom metodom,tesko da ima i 20 cm,jel?
nisam dobro rekao,mityoo je napisao(la):Sorta Pioneer B08 sejan na 19.5cm
Zaboravio sam da napomenem!Gornja slika- sleva na desno: B23, Florencija, B08!mityoo je napisao(la):Evo kako izgleda moj kukuruz... Slikano danas
Dansa je bilo na fox-u u emisiji domaćin priča o crvenilu kukuruza i kazu daje to stolbur kukuruza a prenose ga cikade koje su zarazene stolburom , i da one polazu jaja na koren kukuruza i posle toga uginu i u zemlji ostaju larve koje sledeće godine opet napadaju kukuruz , i da plodored zito kukuruz doprinosi povećanju cikadaCitat: kreso 21.08.2009, 15:00
Citat: šandor 21.08.2009, 13:43
OPET KOD MENE : oklo oklo
i šta je uzrok tome jel ima nekakvo stručno objašnjenje?