Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
35hegzs.jpg

p88 i apn7
zn5wg3.jpg

p88

pa neka neko ubaci clike i nekog loseg kukuruza , videce ovo ko netreba pa ce nam oboricemo cenu. sala mala . bravo momci e zato sam i ja clan ovog foruma ::svaka cast:: ::svaka cast::
::super::

Ljudi ja sam danas video nesto interesantno! Posejan kukuruz gde je bio i prosle godine, jesenas obran rukom, :ideja: kukuruzovina isecena i vezana u snopove slozena u kupe i tako stojala do proleca na njivi. I sad gde su stojale kupe tu je kukuruz do kolena a ostalo je u tri lista... :sta: :ideja:

To ti je primitivna redukovana obrada.
Vlaga se zadržava u zemlji a biljni ostaci na površini.
Još i eroziju sprečavaju.

jel znate kakav je ovaj kukuruz?ja sam ga nazvao zelenozuti johndeere kukuruz i retko se ovakav kukuruz vidja na nasim poljima?dali ga ima kod vas i sta mislite o njemu?
wtzywy.jpg

branko je napisao(la):
To ti je primitivna redukovana obrada.
Vlaga se zadržava u zemlji a biljni ostaci na površini.
Još i eroziju sprečavaju.
Nije redukovana...ali jeste starinski nacin! Kukuruz je rucno bran pa je rucno i secena kukuruzovina(verovatno co'ek ima stoke) Toga kodnas sve manje ali jos uvek moze videti da kukuruzovina stoji na njivi sadenuta u kupe.... Mana je sto onda mora da ide prolecno oranje koje se ove godine pokazalo pogubno za mnoge...E sad gde su stajale kupe tu vetar nije mogao(i sunce jelda) da isusi zemlju, te je tu bilo dovoljno vlage da kukuruz nikne!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh