Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Slavonac
Da ga nisi ti možda poprskao sa malo vijagre pa ripio? :haha: :haha: :ppozdrav:

:haha: :haha:Šale nikada dosta.Dobro je što su se podigli i došli sebi.Juće sam gledao kod komšije na parceli preko puta moje sigurno više od 50% su popadali i suše se kaže nije išao jaku dozu Matona što ja ne verujem.Takodje sam prskao Matonom ali minimalnu dozu od 3dl po k.j+Talisman takodje minimalnu jer je čisto a i prskano dubinsko_Otići ću malo kasnije da poslikam i postavim slike ovde
_________________________________________________Post je spojen: [time]1243432084[/time]_________________________________________________
kuruz.jpg

kuruz2.jpg

NS-6010 sejan 18.04 na 28cm

Zadnji rok za ulazak u kukuruz. Folijarna prihrana sa Kristalonom Specijal i Goemar-om. Krila su malo niže jer ih nisam mogao sam podići.

Bećarina pusta je napisao(la):
Zadnji rok za ulazak u kukuruz. Folijarna prihrana sa Kristalonom Specijal i Goemar-om. Krila su malo niže jer ih nisam mogao sam podići.

Koji je to kukuruz na koju gustinu je sejan i kojeg datuma?odlicno izgleda :D

Bc Pajdaš (kraj FAO grupe 400), sijan 6.4. na razmak u redu od 18,5 cm i nakon sjetve povaljan. Vrlo sam zadovoljan sa nicanjem. Ovome hibridu kukuruza bi pripisao vrlo dobar početni porast što me jako iznendilo u ovoj jako sušnoj godini.

Bećarina pusta je napisao(la):
Bc Pajdaš (kraj FAO grupe 400), sijan 6.4. na razmak u redu od 18,5 cm i nakon sjetve povaljan. Vrlo sam zadovoljan sa nicanjem. Ovome hibridu kukuruza bi pripisao vrlo dobar početni porast što me jako iznendilo u ovoj jako sušnoj godini.
Ja sam ove godine posejao 10 lanaca BC 678. Imas li iskustava sa njim? Kakav je?

@Lala iz Banata: Prije nekih 8-9 god sam sijao jedna Bc hibrid iz FAO grupe 600 (nesjećam se koji) i bio sam jako zadovoljan prinosom koji je bio 81 metar/kj na bazi vlage oko 22%. Inače više nesijem tako kasne hibride zato što mi se "zavuku" u jesen i onda mi stvaraju probleme kod sjetve žita.

http://slike.hr/vidi/dsc004483.jpg
_________________________________________________Post je spojen: [time]1243505216[/time]_________________________________________________

_________________________________________________Post je spojen: [time]1243505387[/time]_________________________________________________
evo konacno
na slici desno pionir b-23 sejan 14.aprila
na slici 12 redi zadnjih od leva kad brojis as 72
_________________________________________________Post je spojen: [time]1243505444[/time]_________________________________________________
pogresio sam sliku :D na ovoj slici je samo as :)
_________________________________________________Post je spojen: [time]1243505590[/time]_________________________________________________
evo jedna za vreme spartanja

_________________________________________________Post je spojen: [time]1243505733[/time]_________________________________________________
e na ovoj slici od levo 12 redi je AS 72 a posle PIONIR B-23

_________________________________________________Post je spojen: [time]1243505915[/time]_________________________________________________
sejano sve na 23.5 cm
na slici se vidi u odnosu na pivsku flashu

_________________________________________________Post je spojen: [time]1243506579[/time]_________________________________________________
na ovoj parceli je sejan as 62 i zp 684

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh