KUBOTA

Hvala vam...nadam se da hoce :)
Kod mene u uputstvo pise zavisno od temp.i za gorivo a tako isto i za ulje. Mada ja uvek koristim ED,a ulje,koje servis donese.
 
Čudo nad čudima .Ja bio na prezentaciji skoro. Kako imaju onoliki ajnšlag . Kakvo je ono čudo od prenosa ?.Ja bar nisam prokljuvio.
 
Честитам на принови, нек вас служи дуго и ако бог да да заради још њих пар...

А што се тиче ајншлага, ро само мали јапанероси знају како су га направили...
 
Ja sam obozavalac ovih traktora jer vozim toyotu ma Japanci su vrh svaka cast srecno

Takodje vozim jednog japanca,sto se moze i videti u pozadini jedne slike ;)
Hvala svima jos jednom. Ulje ce se normalno redovno menjati,a sipace se iskljucivo ED.

U prednjoj vuci se nalaze par konusno-tanjirastih zubcanika,zbog toga ima veliki ajnslajng u odnosu na uobicajan kardanski pogon...

E da,posto sam napisao da je uzet podivac Jympa 5 radnih tela,na probu,pa ako traktor moze da vuce,trgovace se. Probali smo ali u ritskoj zemlji nema sanse da vuce na oko 40cm. Malo je bilo vlazno,i nije pogodno za podrivanje,jer se radi kad je suvo,ali ajde da probamo,i kretalo se podrivanje do nekih max. 35 cm,znaci kad je suvo,nece mrdnuti podrivac. Podrivac je vukao Volvo sa ubacenim meckinim motorom od kamiona 170ks,znaci kad se smanje obrtaji,drugaciji prenos, neka ima oko 140ks. Preporuka za ovaj podivac je oko 160ks,da bi mogao ici na 40cm,u ritskoj zemlji.

Istok - Zapad
Kubota_8540-Claas_Ares_557.jpg
 
Poslednja izmena:
Kubota, savršeni traktori...Gledao sam ih kod Milurovića početkom Maja ove godine, tad nije imao M108S koji je mene interesovao, nego je tamo bila 95-ica i 99-ka, probao sam ih oba, mogu samo da kažem da su me oduševili. Motori su im izvanredni, i mali su potrošači, jedina stvar koja mi se tad nije svidela je cena, M108S je tad bila sa kompresorom i tegovima 53.000e, dok je 99-ka bila 49.000e, a 95-ica 45-46.000e, što mi je baš bilo mnogo para...

Bilo bi dobro kad bi se javio neko ko ima M130 pa da kaže kako mu se pokazao? U odnosu na evropljane te snage, Kubote su mnogo lakše, koliko to utiče na njihov rad, učinak?
 
Nazad
Vrh