Krunjaci kukuruza, koji su najbolji za jedno dobro domacinstvo????

@ Milan Bac
Ja sam kupio polovan , pre neki dan i to SIP MS 31 slovenacki, evo i slike, masina razbija, i ne zalim sto sam dao 180€.

15gt5yd.jpg

talianu je napisao(la):
Sakuljan nemoj samo svoje da hvališ ,dođi pa vidi kako radi .
Ima kod mene u selu dva komada imaju par godina i vec se raspadaju polako ali sigurno.Nekudim ja tudje samo kazem da je to krunjac da ga kupis za svoje potrebe odlican a za nesto ozbiljnije nisam bas siguran moj ima dvadeset i kusur godina i radi kao sat a ovi neznam kakvi se biti za to vreme,sama osovina doba je triput deblja na cakovecu nego na becejcu.Nema ljutnje to je moje misljenje ja ga nebi kupio nikada za ovo sto meni treba ja okrunim 300-400 vagona godisnje kukuruza sa mojim i to svake godine krunim i u okolna sela

Kod mene u selu ima 3 cakovca pre nego sto sam kupio krunjac covek iz susednog sela je dolazio zbog toga sto cakovec zdrobi sapuriku ovi radnici sto rade na sapurikama kao da u mlinu rade beli ko da si ih brasnom posuo a ljudi vole da sapurika bude cela jer loze sa njima.Sad neznam kakvi su ostali cakovci ali ovi kod nas su gutaci zmajevka za 15-20 minuta ali su sapurike katastrofa cak i u prikolicu baca sa zrnom parcade sapurike.

Evo snimka od mog Cakoveca nema loma sapurine i kruni cisto,opet kazem sve je do podesavanja.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=idg1Tn0QCSg[/youtube]

To si u pravu za lotre ali svi ovi koji se vide na snimku krune samnom vec par godina vodim uvek 5 ljudi za sobom posto kod nas bez radnika i pet sest prikolica dzabe ti krunjac,oni rade vec godinama samnom i uhodani su uvek stoimo na krunjacu kada otvaramo ambar e sada nikad ne reci nikad.
Vidise na snimku da nelomi sapurine i da je u prikolici cist kukuruz.Mnogi koji su dolazili sa strane i kada vide krunjac govorili su ,,OVAJ RADI LOSE I LOMI,,ali kada pocnemo da krunimo oni se iznenade,govorim za kupce kukuruza,jedan od redjih koji rade dobro.Moj deda je kada mu je dolazio servis iz Hrvacke kada je krunjac bio nov i jedan i drugi,imao sam dva jedno vreme,uvek davao prase i kojesta serviserima a oni su nam stalno odkrivali neke tajne i cake oko krunjaca tako da sam od njih naucio mnogo o Cakovecu

E sad i mušterije izvoljevaju!! ::lose::

Šta sad ako lomi čokanje!!Kod mene se niko ne buni ako su čokanji polomljeni.Kod mene se dešava kad je ušmago kuruz pa moram da zategnem korpu da bi ga okrunio(onda lomi čokanje)
Kad je kuruz jedar NORMALNO da se korpa raspusti(zbog lakšeg krunjenja,a samim tim i ne lomi čokanje) ::namigivanje::

drugari jel imao neko iskustva sa ovom markom stara pazova ideal 70 krupara cekicara 1,5kw br obrtaja 2890 ,300kg na h

Vid ovako,ne krunim ja mnogo tako da je kod mene ako ti odgovara ,može a ako ne nađi drugog i gotovo

P.S Možete da radite i džabe ako oćete.(što se mene tiče) :D

Ja krunim za 4500 vucem i svoje prikolice sa sobom radnike posebno gazda placa uglavnom 3 % a ako mu je skupo moze i sam da nadje radnike za satnicu ili kako vec hoce musterija meni svejedno.Uglavnom su cene 4000-4500 prosek kod nas.

Još nešto krunjač sam kupio za sebe,e sad ako se nešto okruni pored dobro.
Možda vam je čudna ta cena,imam mali krunjač koji može da se "uvuče" svuda pa zato i okrunim nešto uslužno.(obično je to 3-4 tone)
Živi mi bili. :ppozdrav:

Nazad
Vrh