Krunjaci kukuruza, koji su najbolji za jedno dobro domacinstvo????

steva 1984 je napisao(la):
Ja krunim za 4500 vucem i svoje prikolice sa sobom radnike posebno gazda placa uglavnom 3 % a ako mu je skupo moze i sam da nadje radnike za satnicu ili kako vec hoce musterija meni svejedno.Uglavnom su cene 4000-4500 prosek kod nas.
Kakav krunjac imas STEVO

Kod nas niko nema ekipu radnika sa sobom, to je gazdin problem a mogu ti reći da itekako zna da bude problem.Radnici traže 800 din od vagona ,kad je sezona pa ih nema inače sada na satnicu(dnevnicu) pa kako izađe.
Stevo brate stavi negde zarez da ne tumačimo tekstove :cao:

sakuljan znam rekao sam ti da sam imao takav 5god treba da popravis na lulu da moze da se vrti u svim pravcima i elevator za sapurine bolji je sa trakom , druga stvar nebitno kolika je osovina debela ne kruni on kamenje ,steva radanov je poznat po proizvodnji krunjaca ja sam ga kupio najvise za mene jer sam imao godisnje po 12 vagona kukuruza i ponesto ako naidje :D

Imam elevator od 5 m sa gumenom trakom koji mi sluzi samo za krunjac a imam i nastavak na elevatoru za zrno koji se okrece u svim pravcima nevidi se ni na jednoj slici,sutra cu da slikam pa cu da stavim,a sto se tice osovine doba,kako nekruni kamenje a kada upadne cigla pajser daska letva crep kojesta sto ima po ambarima pa jednom mi je upala i sekira velika i nista mu nije samo zazvoni jako i izbaci napolje u param parcad

SAKULJAN je napisao(la):
Imam elevator od 5 m sa gumenom trakom koji mi sluzi samo za krunjac a imam i nastavak na elevatoru za zrno koji se okrece u svim pravcima nevidi se ni na jednoj slici,sutra cu da slikam pa cu da stavim,a sto se tice osovine doba,kako nekruni kamenje a kada upadne cigla pajser daska letva crep kojesta sto ima po ambarima pa jednom mi je upala i sekira velika i nista mu nije samo zazvoni jako i izbaci napolje u param parcad
gospode boze...

Pa jeste ali kada radis sa ludacima koji nevode racuna gde ostavljaju pajsere i sikere pa kada grune kukuruz on gurne i te alatke

Ništa to nije čudno, meni jedan od tih radnika na krunjaču pričao da je namerno bacio ciglu u krunjač kod toga gde su krunili jer je na pola posla prerešio i nije teo da radi, pa kao da se pokvario krunjač...budala :zli:...al krunjač je bio neki no name i progutao je tu ciglu zajedno sa kukuruzom :D, pa su morali da završe posao do kraja :haha:

Evo slike elevatora i lule koja se okrece
2i1mfjd.jpg

24wzs7t.jpg

b5nsas.jpg

34pezx3.jpg

Elevator za sapurine se krece toliko brzo da kada ga stavim na zadnju stranicu od prikolice on baca sapurine preko polovine prikolice tako da sve sto krunjac izbaci on stigne da odnese bez problema dok sam pre kada nisam imao ovaj elevator pa stavimo obican on nije mogao da odnese sapurine koliko mu je krunjac slao

zdravo ljudi nedavno sam kupio krunjac somborac u dosta losem stanju sad ga radim
oaonb8.jpg
pa me interesuje da li je bolja spirala ili lopatice za izbacivanje
zrna ja to zovem top jer sam bravar a u selu ima dosta poljoprivrednika a jedan krunjac pa ko velim da menjamo bransu

Kod mene su lopatice i ja sam zadovoljan i dobro izvlaci zrno kolko god da pustam klipa u njega

u Staparu kod Sombora i 700evrica al racunam da me nece kostati vise od 1500 al ima da bude zmaj
Post je spojen: [time]1297716808[/time]

SAKULJAN je napisao(la):
Evo slike elevatora i lule koja se okrece
2i1mfjd.jpg

24wzs7t.jpg

b5nsas.jpg

34pezx3.jpg

Elevator za sapurine se krece toliko brzo da kada ga stavim na zadnju stranicu od prikolice on baca sapurine preko polovine prikolice tako da sve sto krunjac izbaci on stigne da odnese bez problema dok sam pre kada nisam imao ovaj elevator pa stavimo obican on nije mogao da odnese sapurine koliko mu je krunjac slao
da vidim dobro tako bolje je sa trakom

Evo malo svezeg krunjenja na minusu

2rm60dc.jpg
sljkuu.jpg
2wnzsrs.jpg

Post je spojen: [time]1299063559[/time]

Radi na struju i ide jako brzo sto je dobro da stigne da odnese sapurine.Motor je od mesalice i druga remenica od mesalice i direkt na osovinu motor tera osovino direktno bez prenosa

Ja mislio da mozda ide nekako na krunjac tu bi vec trebao biti fiksno vezan za krunjac kod nas se nose sapurike obicno u neku supu retko kad neko parkira u prikolicu da se sipa i kad se sipa sapurika u prikolicu uglavnom gazda kod koga radimo podmetne obican elevator

Pa dobro to sve zavisi,kod nas svi u prikolice ali obican levator nemoze da stigne da odnese sapurine sto moj krunjac izbaci pa se gusi pa udje sapurina pod lancanik i pod lanac pa znas kako to vec ide

Nazad
Vrh