Жиле
Član
Po svim rasadnicima nalazim samo conferance kao da ne postoje druge samooplodive.Čini mi se da sam viđao po jednu krušku samu i da rađa,možda su to one divlje sorte?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Karamanka, kiferov sijanac, kaludjerkaPozdrav kruškari.Treba mi savet,namenio sam mesto na okućnici za krušku ali nemam puno prostora za par komada već ću saditi samo jednu sa razmakom od po 4 m do sledećeg drveta.Dakle planiram da pustim veliko drvo pa koliko izraste.
Problem je što od samooplodnih sorti pronalazim jedino conferance a sa njom nisam nešto prezadovoljan.Jel ima još neka sorta koja je samooplodna ili možda neka od onih starih krušaka?
ЖилеPozdrav kruškari.Treba mi savet,namenio sam mesto na okućnici za krušku ali nemam puno prostora za par komada već ću saditi samo jednu sa razmakom od po 4 m do sledećeg drveta.Dakle planiram da pustim veliko drvo pa koliko izraste.
Problem je što od samooplodnih sorti pronalazim jedino conferance a sa njom nisam nešto prezadovoljan.Jel ima još neka sorta koja je samooplodna ili možda neka od onih starih krušaka?
Da je malo, malo je.Ali po onoj staroj "može da bude ali ne mora da znači" eventualnu suvu zimu možemo da komentarišemo tek negde u martu, jer do tada može biti lepih padavina ali nemora da znači.Neradni dani pa malo vrtim knjigu polja koju vodim od sadnje bice skoro dva meseca. Nisam zalivao po sadnji al kisa lepa je pala maltene kad smo zavrsili. Uglavnom da ne duzim, nabavio sam onu plastiku za merenje kolicine padavina i cini mi se da je stvarno dobra. Jedino sto me je upravo frapiralo je da je u novembru i decembru palo 30mm sto kise sto snega! Zar to nije jako malo?? Mislim svako jutro ima magle, vlage generalno al opet je to sve cini mi se malo. Interesuju me sta vi mislite o tome kolege?