Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prvi put cujem da je nekome viljamovka tvrda i nesocnaMeni se po ukusu dopada santa marija dok mi je viljamovka mnogo tvrda i nesočna.
Prvo da naglasim da sam ja vocar amater tako da ne zasnivate svoje zasade na mom misljenju i iskustvu, nego da konsultujete ljude iz struke. Drugo, koliko je meni poznato kruska se sadi 80% vodeca sorta a 20% oprasivaci. Moj izbor pri sadnji 1200 stabala pre neki dan je 1000 vilijamova, 100 santa marija i 100 karmen i mislim da je to ok. Sad opet ko sta voli ali povedite racuna o detaljima. Jako je bitno da cvetaju u isto vreme i da ih ima tri vrste. E sad ja sam hteo boskovu bocicu i hardijevu maslovku za oprasivace ali boskova bocica daje grubu pokozicu na viljamovci a hardijeva je malo specificna za rezidbu jer je bujnija. Ima dosta toga, konferansu treba vise vode i veca nadmorska visina, abata je po meni bljak itd. Santa marija spada u ranije sorte i poznata ja pa moze otici kroz pijacu, karmen je kruska u usponu traze je rusi i postize cenu al mora biti extra a vilijamova carica ako ne ode preko konzuma krckace u rakiji pa nek ide zivot...
Tko god je probao Društvenku,rekao je da Vilja nije ni do koljena. A zašto je tako cijenjena prezahtjevna je.Prvi put cujem da je nekome viljamovka tvrda i nesocna
Cekaj sta je viljamovka, uopste to nema veze ko je kakav, ja licno imam ubedjenje da je viljamovka sorta kruske koju kad zagrizes curi na sve strane i pored toga je i jako slatka i zato se i gaji pogotovo za rakijuI ja al o ukusima se ne raspravlja... A i Oktopod je ok lik pa ne bih da nesto lupam, rekoh malopre ko sta voli...
Ok tu si u pravu nema bolje od viljamovke ni za mene, slatka, socna, sitnozrnaste strukture e sad sta je kod kolege u dvoristu ne znam...Cekaj sta je viljamovka, uopste to nema veze ko je kakav, ja licno imam ubedjenje da je viljamovka sorta kruske koju kad zagrizes curi na sve strane i pored toga je i jako slatka i zato se i gaji pogotovo za rakiju
I to zato sto sam na 10-ine puta kupovao na pijaci kruske pod imenom viljamovka, licno ne zelim da je sadim jer ja svaku vocku gledam kompletno a ne samo rod
Znaci i list i cvet i grane a ne samo plod, sto znaci mere zastite (citaj prskanje), a sto se tice ploda ako je to sorta ta koju meni prodaju na pijaci nema bolje - jedina mana prskanje
Ma biće da sam ja nestrpljiv pa ne dočekam da skroz sazri, pošto je mlado stablo pa ima par plodova, sledeće godine čekam dok sam ne opadne jedan plod pa ću taj da probam