Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zašto toliko prskaš,pobit češ dobre predatore trajno pa nečeš imati nikakvu prirodnu zaštitu.Zadnjih 10 dana u zasadima kruske primetio sam populaciju kruskine buve ima ih sve cetiri generacije(jaja,larve,nimfe i imago)jos je ispod praga stetnosti ali me strasno nerviraju.prskao sam pre desetak dana sa insegardom ali nista nije uradio ponovio sam pre tri dana sa strobijem i abastate sa dodatkom nufilma,danas sam obisao jos gmizu.da li i vi imate slicna iskustva sa cime pobiti ovu dosadnu gamad,kazem za sada je sve pod kontrolom ali me plasi da ne izmakne.a svako prskanje sa ovim preparatima je strasno skupo.
worm to ti je Žilogriz ili ti Capnodis Tenebrionis ekonomski moze da bude veoma stetan pogotovo u susnim godinama kad a moze izazvati pravu pustos u svim vocarskim reonima, najvise strada kosticavo voce. Insekt ima 1 generaciju u toku 2 godine a prezimi larva na korenu, inace larva se hrani korenom otud mi i ime žilogriz (grize žile korena) Kada se spusti temperatura ispod 18C tada se sklanja ispod kamenja ili u zemlju i miruje. sta da ti kazem sem da si u problemu, retka stetocina al zeznuta za suzbijanje, navodno na korenu napadnutih biljaka ima larvi koje prave jos vece stete... ja ti sada predlazem da ih skidas rucno ako nemas puno voca ili da ih utamanis nekim insekticidom da pobijes bar te odrasle forme kako ne bi polozili jaja.
druze ovo za grane dali ti je palo na pamet mozda je zec upitanju,meni liči na njega,meni je prošlu godinu sve pregrizo konopce za grane,i danas sam video izmet zečiji u njivu i meni je isto tako pregrizo graneevo fotografija mojih problema sa kruskom...
ovo je ono sto sam vec pitao , crnilo na listovima
a ovo je nesto sto me vise zabrinjava... primetio sam par slomljenih grana u vocnjaku , onda sam naisao na slomljeno celo stablo , tek ispod prve ramene grane. juce sam opet naisoa na slomljenu granu
izgleda kao da je na tom mestu pocela da se susi i na kraju pukla, ranije sam primetio ovakva `ostecenja` ali sam mislio da su mozda zecevi cackali kad je bio sneg, nisam siguran , mozda je i to , ali mi deluje da se ovo ostecenje povecava i rasiri i na kraju se osusi i na tom mestu slomi
ovako izgleda to ostecenje
danas nisam stigao do PSS , nadam se da cu stici sutra, ponecu im granu ,ali bih hteo da cujem vase misljenje
sadnice su u drugoj godini , a od tretmana od pocetka godine sam radio plavo ulje, pre cvetanja cipkord , mankogal i odradio sam jos jedan tretman sa decisom po zavrsetku cvetanja, mlade su sadnice, pa nisam hteo da preterujem sa tretmanima, a mozda je tu i greska..