Baš pregrižen?
@Zrno
To je verovatno erwinia, pastirski štap je tipičan simptom ove bolesti!
Хоћеш ми молим те објаснити шта је то erwinia?
Са чиме да прскам?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Baš pregrižen?
@Zrno
To je verovatno erwinia, pastirski štap je tipičan simptom ove bolesti!
Meni je osa srčikarica prošle godine napravila haos, tako da mi je 90% mladara izbušila i one se savili, hteo sam da plačem, to im je bila prva vegetacija posle sadnje. Zamisli da ti se svi mladari koji su poterali iskrivili od uboda. Koliko sam se informisao posle toga nema ni jednog baš pouzdanog preparata za osu srčikaricu. Već da se pokidju svi mladari ispod mesta gde je osa izbušila i položila jaja i da to spališ. Od mesta gde otkineš mladar on nastavi da raste.
Ove godine mi je osa izbušila vrlo mali procenat. Mada još nije kraj mislim da do 10 maja polaže jaja. Juče sam baš zakinuo i zapalio.
Večeras sa Vertimecom "pokupljen" ostatak kruškinih buha koje su promakle dvostrukom tretmanu Rimonom. Za sada situacija vrlo dobra. Rimon primjenjen dva puta pred i nakon kretanja vegetacije uz utrošak škorpiva od 1900 l/ha.
Потпуно те разумем. И ми смо имали овај проблем и прошле године и нисмо знали шта је у питању. Прошле године смо имали проблем на калуђерки. Закидали смо те савијене гране до здравог дела и спаљивали их. Пуно младара смо морали да одстранимо. После је крушка терала даље грану одатле, али јој треба времена док не настави са растом, тако да је та што је била решетана мања од оне што није, а заједно су посађене. Да ли знате да ли та оса напада само млада стабла или напада и старија? Пуно сте нам помогли. Хвала вам свима.