Kruška

kod mene je vec sutradan pocela da ih udara ali opet vam kazem nevredi nista bez SILENT okvasivaca.bas mi kaze ovaj covek da je bio u Austriji pre nedelju dana kaze da je tamo buva unistila vocnjake ove godine a zbog loseg vremena nije bilo ni oprasivanja

Koliko ide okvasivaca Silenta. Ja dans prskao stavljao Tonus, Konzul , Armadu i Cipkord i Silent ali Silenta samo 2-3 ml na 10l. Nisam mogao da nadjem nigde ni Apach ni taj Muvento. Ima ih koliko neces lete ko blesave .... ako ih ne sredim ovih dana naj.. oooosam kada se izleze iduca tura. Srecom pa juce bio jak pljusak popodne pa je malo sprao mednu rosu. Juce nisam mogao da prskam....

Danas je deseti dana od kako sam prskao Moventom, i dosta se dobro bori protiv buve, ima je tu i tamo poneka, ali nije strašno. Hteo sam da ih danas oprskam, ali ovo vreme ne nervira malo kiša malo sunce....

Inače za koristim okvašivač Nu Film i zadovoljan sam idem ga 0,1%.

A kombinacija Movento+Galmin+Silvet? Da li je Galmin tu visak? Ako vreme dozvoli ponavljam prskanje u utorak pa me interesuje vase misljenje?

Mislim da moventu ne treba ulje , ja sutra dejstvujem movento + silwet ili abastate+ulje+silwet.

Razmisljam posto je ima puno da prvo idem sa moventom , a sledeci put abamektin , sta mislite ?

Ulje u ovoj kombinaciji sa abamektinom ide zbog toga sto se abamektin brzo razlaze na suncu ,pa mu ulje malo produzi dejstvo , zato kazem da mislm da nema potrebe da ide sa moventom , ta kolicina ulja od 0.2-0.3% nece nista naskoditi buvi.

Pa moje mišljenje je da ako ima mnogo položenih jaja, treba ići Galmin, a ako ih nema ona nema svrhe. Kod mene nema položenih jaja.

silenta je meni rekao da stavim 1dl na 200l vode

- - - - - - - - - -

meni ovaj rekao da ponovim prskanje ali da uzmem konzul

Ipak sam misljenja da ta kolicina ulja nece nista naskoditi buvi , ako ides sa 0.3% koliko se dodaje prilikom tretmana sa abamektinom.

Ulja treba 2-3% da bi zatvorila sva jaja i nesto uradila , a ta kolicina ne ide u vegetaciji.

Movento je u evropi registrovan za jedan tretman ,kod nas za dva , kakav vam je plan za juli mesec ,kad je bude jos vise , ako sad ponovis movento ?

Silwt okvasivac ide od 50-100ml/1000l vode u redovnim tretmanima ,a 200-250ml/1000l ako se prska buva prekrivena mednom rosom. Tako bar pise na uputstvu.

Znaci jedan ( 1)ml na deset ( 10 ) l vode. Nadam se da nece biti negativnog dejstva ja stavio oko 3 ml na 10 l vode .... Kazu da hoce da isusi list ... vlage ima koliko hoces...

Taj jedan ml nemožeš nikako odmeriti. kao što sam već napisao i Nu fil je dobar, 10mlu 10 l vode dobro promešati i udri.

Ja sam merio spricem .... Svu hemiju koja ide u tecnom stanju i ide u prskalicu od 10 l merim spricem ukupne zapremine od 10 ml. Za praskastu hemiju mi je malo problem al idem sa logikom supene kasike koja se uzima kao orijentir za 20 grama.

Nazad
Vrh