Kruška

Nisi druže, nego lepo vreme pa svi u voćnjaku... Znam da se sumpor radi u jabuci, al za krušku nisam čuo.

Da li ima kod vas ervinie? Kako se borite pored bakra u manjoj dozi? Kisna je godina, ja primjetim dosta po mladarima, nema pastirskog stapa ali ima crnog po mladarima..
alex.bundalo@

Meni su preporucili Apach, ako ne pomogne onda envidor pa ne znam ni sam vise... Movento je pomogao ali je nije unistio.

@Jocica to je medna rosa
@ibraca povijanje mozes sad odraditi sa uvrtanjem grana tako je najlakse i najbrze a uz to zna i da prorodi dogodine iako je jednogodisnja grana.

Hloroza , zuti listovi , nedostatak gvozdja
Na mladarima kruskina buva i pomalo gljive cadjavice, ako dobro vidim..

Gvozdje daj folijarno i zalivanjem, buvu nekim insekticidom tipa abastate za pocetak ,a gljiva cadjavica, to crno na mladarima ce ostati ..

Hvala Kanački.Tretirao sam dva puta sa gvoždjem jednom jarino drugi put sigentino a od insekticida perfektion,dimetogal,aktara i konzul. i zato mi nije bilo jasno šta sam propustio. Mlada kruška mi se stkroz oporavila od gvoždja ubaciću slike

- - - - - - - - - -

Evo slika pre tretiranja i posle tretiranja gvoždjem

E sad ti nama reci kako si davao gvozdje , preko lista ili zalivanjem i da li si mozda zapazio od cijeg gvozdja se oporavio list , od yarinog ili sindjentinog ?

Ja bih ti sad za buvu preporucio abamektin (abastate ,armadu..) nema medne rose pobices ih sigurno ovako nezasticene.

Prelistaj malo temu ,par strana u nazad je pisano o buvi i insektcdima.

• Like
Reagovanja: zec
Mislim da je od jarinog sigurno jer sam njega prvo prskao i zalio u koren u odmah posle 7 dana se videla promena.Hvala u svekom slučaju tretiraću sutra ako vreme dozvoli.

Movento+silvet su dali rezultate srecom. Matorih ima jos uvek ali rose i larvi ne nadjoh, ima ih sigurno ali mnooogo manje. Takodje nema medne rose nigde sto je bitno i po vockama se plznaje da sam im skinuo bedu sa vrata. Sledece sam spremio apach+silwet pa da vidimo ko ce izdrzati.

Movento+silvet su dali rezultate srecom. Matorih ima jos uvek ali rose i larvi ne nadjoh, ima ih sigurno ali mnooogo manje. Takodje nema medne rose nigde sto je bitno i po vockama se plznaje da sam im skinuo bedu sa vrata. Sledece sam spremio apach+silwet pa da vidimo ko ce izdrzati.[/Q

Koji su uzrasti bili? Da li je bilo jaja, koliko razvijenih, takođe larvi, manjih, većih?

Bilo je svega i letnjih imaga odraslih i poprilicno medne rose, sve je silwet oprao. Zastitarka mi je rekla da se pazi sa njim jer hoce da dehidrira voce ako se pretera.

Vetar duva strasno, karmen mi je otresao vise od pola plodova , oni su i najveci u odnosu na ostale sorte ,koje se ok drze.. Do kraja dana ima sve da omlati

Nazad
Vrh