Kruška

Mislim da sa raketom to ne moze da funkcionise, za takve pumpe se koristi venturi.
Venturi je odlicna stvar, samo na mom sistemu to nije funkcionisalo bas kako bi trebalo. Pumpa je bila pod opterecenjem imao sam manji pritisak u sistemu , manju kolicinu vode na kapljacima, pa sam ga razmontirao.

Pozdrav,

Ljudi treba mi pomoć. Zasadio sam jesenas oko 70kom kruske, viljamovka sa oprasivacima santa marija i boskova bočica. To mi je sve u jednom redu. Postavio stubove, razvukao žicu. E sad dolazi na red sistem kap po kap. Ja sam mislio da stavim kacu od 3000l na vrhu, pošto je zasad na blagoj padini pa da ide prirodnim padom. Ali iz vaših komentara vidim da to nije dobra opcija. Pa me sad zanimaju vaša iskustva i saveti. Koje creva da uzmem? Koje kapaljke? Da li da uzmem pumpu i koju posto mi je blizu bunar (voda je na 5 - 6 m).
Inače planiram jos dva reda da zasadim na jesen, tako da bi trebalo na kraju da bude oko 210 sadnica. A verovatno spustim i jedan red šljiva

Ja cu da probam sa slobodnim padom jer sam vec kupio i tu cisternu od 1000L i ako ne uspe videcu na gradsku mrezu da prikacim.
Kapaljke i creva sam kupio na kupujemprodajem.

Da li moze ovo sve da se mesa?
557c8421c037382847a6c38e6d25c4aa.jpg

Sledeci put cu ubaciti i neki sistematski fungicid. Sada sam bas zurio da ne krene kisa ponova a imaju neke vasi:
86c2a80327c3e789ae146487d01364ab.jpg

Inace ovo su moje kruske (oko 120 komada) :

kruske.jpg

Ako krenu lepo kruske lozu sa sredine cu povaditi.

ovako imam jedan problem sa kruskom sorte abatafetel i santa marija i viljamovka zasad je u trecoj vegetaciji prosle godine su krenuli ti zuti listovi dao sam im govzdja od yare i ove godine ista situacija sa zutim listovima ali u dosta goroj verziji vec do sad sam uradio tri tretmana sa gvozdjem postoji neki lek za ovo

slike su od prosle godine
attachment.php
attachment.php

Drustvo, postoji tema o navodnjavanju vocnjaka!!! Postovi vezani za tu tematiku su prebaceni

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

ovako imam jedan problem sa kruskom sorte abatafetel i santa marija i viljamovka zasad je u trecoj vegetaciji prosle godine su krenuli ti zuti listovi dao sam im govzdja od yare i ove godine ista situacija sa zutim listovima ali u dosta goroj verziji vec do sad sam uradio tri tretmana sa gvozdjem postoji neki lek za ovo

slike su od prosle godine
Jos gvozdja nekada treba dati i preko lista da brze uvuce, redovno morate dodavati gvozdje sa proleca je najbolja opcija.
Ne postoji stalno resenje.
Osim promene pH zemlje [da bude blago kisela] sto je tesko postici.

Gde ste nabavili Movento i koja mu je cena? Takodje kako se sve moze dodati gvozdje vockama, hvala unapred?

Ove godine puno zgadije na vockama... Danas opet prskalicu u ruke i udri .... Dokle nemam pojma... Kao da ih donosi veta i ova kisa ....

Nazad
Vrh