Kruška

Meni su kruske na ba29 i u prvoj godini su grane na pojedinima otisle preko metar u duzinu i samim tim dosle do preklopa u redu a razmak je 1,2 metara. Ne smem da pomislimsta bi bilo da su na sejancu. Inace sa velikim interesovanjem pratim ovu tmu jer na jesen treba da sadim jos hektar vilje i karmen pa sam u ozbiljnom rebusu. Samo za sadnice!mi treba vise od duplo manje para nego sto planiram a gde su stu ovi, zica, ankeri, rad...

Sto je tu cudno?
BA 29 je podloga koja u startu raste puno brze i bujnije od generativne podloge.

Tri razlicite bolesti.

- - - - - - - - - -

Sve sam vas pitao kakvo je brojno stanje cvijetnih pupova.
Niko mi nije odgovorio.
Sad samo informacija za informaciju. :)

- - - - - - - - - -

Naravno, za Ratka moze dzabe jer mi je obecao pomoci sa ovim tehnoloskim novotarijama.

- - - - - - - - - -

Ali privatnom porukom.

Ja nemam puno krusaka i tek ulaze u rodnost, dok sam nesto vise jesenos posadio, kod brata bio sam na rezidbi, bilo je dosta cvetnih pupoljaka - e sad sta se otvara ako stignem oticicu ovih dana bas da vidim.
Ali generalno kruske tek krecu pupljenje kod mene, samo mi je sljiva - ruska dzanarika iscvetala i kajsija roksana.

Voćar amater- - - - - - - - - -

Niko mi nije odgovorio.

- - - - - - - - - -

Što se tiče cvetnih pupova nenormalno ih ima na junskoj lepotici ,butiri , santa mariji , fetelovoj . A nešto manje na vilijamovki , kaluđerki ,karmen i ( boskova bočica najmanje cvetnih pupoljaka )

Kod mene Kaludjerka , Vilja i fetel pune pupoljaka, dok Santa marija dosta slabije ima, mada mi je kod nje rod prilicno pobegao na krajeve, pa pokusavam da ga vratim blize stablu.

Niko mi nije odgovorio.

vocar amater

Nemoj da se ljutis na sve - mozda bi ti i odgovorili ali sam ja pitao za baglamu a kasnije su svi pitali i interesovali se o tvojoj rezidbi. Tako da se tvoje pitanje zagubilo na dnu 114 strane ove teme.

Ipak nemoj da odustanes od davanja informacija jer je to neka vrsta pomoci a ako pomazes nekome i tebi ce neko pomoci. Da li ces to mozda videti ili ne nije ni vazno. Zahvalnost i pomoc ce doci. Takav je zakon univerzalne pravde.
Puno ljudi mozda i ne zeli da komentarise jer nije sigurna da li ono sto radi - radi na pravi nacin. Zato i ceka da npr. ti opises kako i kad nesto uradis. A napises i zbog cega si to uradio i to je ono sto je dobro.
Ja nemam kruske a zelim da posadim (par komada) i meni ce tvoja prica (pisanje) pomoci. Ti govoris o hiljadama i 'ektarima a ja cu izvuci potrebne - korisne savete za mojih par stabala.

Eto - za sada toliko - ja stalno u off.

vocar amater

Nemoj da se ljutis na sve - mozda bi ti i odgovorili ali sam ja pitao za baglamu a kasnije su svi pitali i interesovali se o tvojoj rezidbi. Tako da se tvoje pitanje zagubilo na dnu 114 strane ove teme.

Ipak nemoj da odustanes od davanja informacija jer je to neka vrsta pomoci a ako pomazes nekome i tebi ce neko pomoci. Da li ces to mozda videti ili ne nije ni vazno. Zahvalnost i pomoc ce doci. Takav je zakon univerzalne pravde.
Puno ljudi mozda i ne zeli da komentarise jer nije sigurna da li ono sto radi - radi na pravi nacin. Zato i ceka da npr. ti opises kako i kad nesto uradis. A napises i zbog cega si to uradio i to je ono sto je dobro.
Ja nemam kruske a zelim da posadim (par komada) i meni ce tvoja prica (pisanje) pomoci. Ti govoris o hiljadama i 'ektarima a ja cu izvuci potrebne - korisne savete za mojih par stabala.

Eto - za sada toliko - ja stalno u off.

Ma salio sam se. A sto se tice principa, mene prate samo Marfijevi principi i zakoni.

Pa Voćar Amater@, ja sam veći amater od tebe!!! Ja imam desetak kruški i ne znam sve kako se zovu ( sem tri vilje i one crvene...kako beše...) i ne znam da li će ti nešto značiti moje prebrojavanje...Ja mislim da je još rano...nisam ni zagledao...a i ne znam da li ću prepoznati cvetni pupoljak...imata tih zelenih pupova i valjda nisu svi cvetni...Vuxsd@ je u pravu, jer iz Vaših diskusija sa velikih zasada mi mali crpemo dragocene informacije, Da i naše voće dobije profesionalan tretman...bar se trudimo...Ako treba , idem da brojim ,Ali ne mogu sada ,mrtav sam ....ujutro ....OK...nema problema!!!

Još malo bolesti:
http://www.dodaj.rs/f/3T/127/4sXedgBG/image-24ee08656f57da4bd4.jpg

Loša zimska,nikakva ljetna,neorezana:
http://www.dodaj.rs/f/2l/M7/2EjOla4O/image-9024c884d55186fa03.jpg

Ista ta,orezana:
http://www.dodaj.rs/f/3D/UP/2SLm8CR7/image-36de459eea104234e3.jpg

- - - - - - - - - -

Pa Voćar Amater@, ja sam veći amater od tebe!!! Ja imam desetak kruški i ne znam sve kako se zovu ( sem tri vilje i one crvene...kako beše...) i ne znam da li će ti nešto značiti moje prebrojavanje...Ja mislim da je još rano...nisam ni zagledao...a i ne znam da li ću prepoznati cvetni pupoljak...imata tih zelenih pupova i valjda nisu svi cvetni...Vuxsd@ je u pravu, jer iz Vaših diskusija sa velikih zasada mi mali crpemo dragocene informacije, Da i naše voće dobije profesionalan tretman...bar se trudimo...Ako treba , idem da brojim ,Ali ne mogu sada ,mrtav sam ....ujutro ....OK...nema problema!!!

Moram priznati da sam iznenadjen da je moje palamudjenje dobilo status dragocjenih informacija. Zahvaljujem.

Ima li neko iskustva sa preparatima Kingbo(oksimatrin) i Apache (klotianidin) u suzbijanju kruskine buve.
I kako uopste resavate Psilu, posto je prosle godine pravila dosta problema, bar meni?

Kingbo je organski čisto da znaš, nemam iskustva, sa apache imam iskustva i nije mogao da sredi ni obične vaši na trešnjama, jedan se isto žalio na neke vaši u ružama koje mu apache nije rešio.

Nazad
Vrh