Goran Ilic
Član
Imam kuma koji radi za galeniku oko 20god. Tacno znam sta je bitno a sta proseravanje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar nije malo 20 tona sa hektara? U knjigama pise od 50-80 tona, naravno gusta sadnja!Shvati da ako kvalitetno odradiš 1ha krušaka, imaćeš 20t. Ako prodaš na 0.4e dobiješ 8000e. 15 prskanja koštaju oko 200e, djubrivo i obrada oko 400. Neka su troškovi 1000, ostaje 7000e, mesecna plata od 600e. Ovo nije pravilo ali to je suština...
Zar nije malo 20 tona sa hektara? U knjigama pise od 50-80 tona, naravno gusta sadnja!Shvati da ako kvalitetno odradiš 1ha krušaka, imaćeš 20t. Ako prodaš na 0.4e dobiješ 8000e. 15 prskanja koštaju oko 200e, djubrivo i obrada oko 400. Neka su troškovi 1000, ostaje 7000e, mesecna plata od 600e. Ovo nije pravilo ali to je suština...
Него, користите ли крушку код куће?
Shvati da ako kvalitetno odradiš 1ha krušaka, imaćeš 20t. Ako prodaš na 0.4e dobiješ 8000e. 15 prskanja koštaju oko 200e, djubrivo i obrada oko 400. Neka su troškovi 1000, ostaje 7000e, mesecna plata od 600e. Ovo nije pravilo ali to je suština...
sunce ti ljubim 15 prskanja pa to je cista hemija kakav je to kvalitet voca kad mu je kora 10tak puta bila natopljena raznim hemikalijma
А сок није могао да се задржи уопште; попије се исти дан. Пошто Бане пита за рецепт: у велику шерпу сипам мало воде на дно па је напуним крушком до врха и поклопим. Ту се мало обари на пари, само док промени боју љуске, па онда у млин за парадајиз (цела крушка, са све љуском и семенкама) два пута (док се крушка меље мало се додаје лимуновог сока да не потамни). Сок се одлије а остатак се зашећери по жељи (пекмез, џем, мармелада) и класично искувавање. Ако се спрема са џемфиксом онда је готово за двадесетак минута. Конзерванс ништа, само се сипа врућ у вруће тегле и добро затвори па се окрене да стоји на поклопцу (нови) једно 5 мин. (обратити пажњу на затварање иначе ошури руке код окретања).Mi smo pravili domaci sok , tj.moja majka za nepoverovati koliko je bio dobar, ali se nije dugo zadrzao
Ајд споља; а системици изнутра! А шта да кажемо за јабуку? У просеку 10 више од крушке. Плус у коморама 2 тровања гасовима.sunce ti ljubim 15 prskanja pa to je cista hemija kakav je to kvalitet voca kad mu je kora 10tak puta bila natopljena raznim hemikalijma