Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Razumem te, mene je samo koštao pokušaj da uzmem subvencije. 1000 sadnica viljamovke platio sam tada 200.000,00 dinara, vratili mi 30.000,00 a papirologija me koštala 45.000,00 (spajanje njiva, prenosi....) Iste sadnice sam tada mogao da kupim na 140,00 dinara. Jedina prava subvencija bi po meni bila da ti neko pokloni sadnice, ja neznam šta rade naši instituti...
- - - - - - - - - -
Ja govorim i o tome da se previše prska voće bez potrebe, pale vas i preprodavci i zaštitari...
За своје потребе су довољна два прскања годишње бакром.
За добијање високих приноса и крушака на којим се можеш огледати потребна је сва та хемија. После свих киша ове године ја сам мислио да моје крушке неће ни на шта личити. Међутим било их је без иједне мрље, али и оних које су имале мрља. Конферанс је рецимо био лијеп за сликање.
a je li se voce pršće i kad stoji u hladnjamačama da se ne kvari jer više puta naletim na masne jabuke u prodavnici ili supermarketu koje imaju onako kao neke muzgotine po sebi..- - - - - - - - - -
Ајд споља; а системици изнутра! А шта да кажемо за јабуку? У просеку 10 више од крушке. Плус у коморама 2 тровања гасовима.
Два прскања пред бербу сам додавао Галофунгин Т против складишних болести. Они који чувају до пролећа убацују у хладњаче неке гасове (заборавио сам које). То што ти се чини "масно" по воћу је парафин и углавном је то воће из увоза или остатак од извоза. Да би га скинуо требало би да се пере у топлој води 4-5 мин. или употребити четку. Колико је парафин штетан не знам, у сваком случају лакше је ољуштити.je li se voce pršće i kad stoji u hladnjamačama da se ne kvari jer više puta naletim na masne jabuke u prodavnici ili supermarketu koje imaju onako kao neke muzgotine po sebi..
Mi smo pravili domaci sok , tj.moja majka za nepoverovati koliko je bio dobar, ali se nije dugo zadrzao ,em smo ga mi cepali ,em svako ko dodje bukvalno trazi , poceli smo sa kajsijom pa posle sa kruskom , jos uvek ima pekmeza , a mislim i kompota, mada kompot nesto ne volim.. Ja sam bio zaduzen za rakije
Konkretno od kruske sve sto se napravi je za moj ukus stvarno odlicno , sok , pekmez, kompot ,rakija, tako da stvarno ima puno prostora za preradu , jos kad bi se ulozilo u tehnologiju preprade, registrovanje prodaje itd.moga bi da bude ozbiljan posao.. Nisam se puno raspitivao na tu temu ,ali ako bude problema sa plamanom voca kad ozbiljnije stigne rod, moracu da se pozabavim time..
Druze, koju sortu kruske uglavnom preradjujes?
Шта значи ово забости подлогу у земљу што дубље? опште је правило да се садница сади на висину на којој је била у расаднику, ако се посади дубље неће да рађа
Jeste tako je rekao italijan i ja sam cuo ali je bilo bas puno ljudi i konfuzna atmosfera! Prevodiocu nista ne bih zamerio al u nekoj drugoj prilici! Jesi zapazio koliko se cesala, umro sam od smeha?Ja sam hteo da priupitam ovde ko planira da ide, pa da napravimo neki mini skup tamo na predavanju .. Bice valjda jos prilika, vidim da je bilo jos kolega, zoransm je isto bio.
Stvarno ti ne mogu preciznije reci , zato sto je koliko se ja secam bukvalno tako receno
У, овај "Најбољи воћњак" ми се свиђа. Значи даш паре под камату а узмеш воћњак као гаранцију!
Два прскања пред бербу сам додавао Галофунгин Т против складишних болести. Они који чувају до пролећа убацују у хладњаче неке гасове (заборавио сам које). То што ти се чини "масно" по воћу је парафин и углавном је то воће из увоза или остатак од извоза. Да би га скинуо требало би да се пере у топлој води 4-5 мин. или употребити четку. Колико је парафин штетан не знам, у сваком случају лакше је ољуштити.