Krompir

Ma ja imam desiree i nemogu vise da ga prskam za bube jer mu je vegetacija vrlo velika i neke stabaljke vec su pocele da padaju po strane tako da nema prskanja kod mene

Hteo sam da pitam za krompir sta da radim. Nisam uspeo da ga sacuvam od plamenjace iako sam prskao, stabljike i listovi su se osusili i izgubili. Razmisljao sam da izvadim krompir kojeg ima u zemlji. A neko kaze da ga ostavim jos. Sta mislite da valja uraditi?

Hteo sam da pitam za krompir sta da radim. Nisam uspeo da ga sacuvam od plamenjace iako sam prskao, stabljike i listovi su se osusili i izgubili. Razmisljao sam da izvadim krompir kojeg ima u zemlji. A neko kaze da ga ostavim jos. Sta mislite da valja uraditi?
Ako nema vise nadzemnog dela vadi odmah

Idemo dalje. Kapitalac, na mestu na kom bi ga najmanje ocekivao. Moje seme karere, na samom cosku njive, steta sto svaka nije ovakva. :) 2.65 kg kuca:

DSC_4537_1.jpg

DSC_4536_1.jpg

Šta si imao posađeno prošle godine na tom mestu. Mora biti neki razlog zašto je samo na toj poziciji kućica dala odličan rezultat.

Šta si imao posađeno prošle godine na tom mestu. Mora biti neki razlog zašto je samo na toj poziciji kućica dala odličan rezultat.

Cela ta parcela bila je pod sojom. Stvar je u semenu, moje je seme i ovo je druga repordukcija, jer vidim da mi na toj parceli deklarisana prva reprodukcija i original svi daju preko 1.5kg po kuci. Nesto sam kontao da ustedim, i tako odlucio da svog semena posadim kolko god imam... i ceo hektar sam svog semena posadio. A kako ja nisam strucan za to, ostavio sam dosta semena koje prosto nije dobro, kada sam obijao klicu u decembru video sam dosta primeraka koji imaju belu, tanku klicu i to sam sve ostavio za sadnju. Kada je nicao video sam koliko sam pogresio, jer tu skoro da niceg nema :) Inace, imali smo veoma toplu zimu, a i ja sam ga bio zabunkirao u slamu bojeci se velikih mrazeva, i bio naklijao strasno, izgubio dosta potencijala. Sve u svemu, ako ikada budem ponovo odlucio raditi svoje seme, znam sta sam zeznuo... Mnogo bih bolje prosao da sam se ispruzio za taj hektar kako treba :)

Dal ima neko od forumasa za prodaju krompir za kraj Septembra-pocetak Oktobra?

Pedja, koja kolicina je potrebna? Ja sam mislio da ostavim deo roda za sadnju sledece godine, ali polako odustajem od toga, sve bih prodao

- - - - - - - - - -

posle 100ak dana cima pocinje da se susi, pa imam par pitanja: kojim preparatima / metodama raditi desikaciju? Koliko kosta Reglone Forte i kojih jos preparata ima u ponudi? Da li moze cima jednostavno da se pokosi? Hoce li se desikacijom spreciti prorastanje krompira?

Kod mene vec istrulio..mislim na zelenu masu iznad zemlje.
Prskao jednom protiv plamenjače..nisam siguran da li bi uspelo nesto da sam prskao jos koji put.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh