grunt
Član
Carapa na glavu sacekusa i unakrsno lomljenje ruku i nogu brzo i bez price, zatim kuci na spavanje i nikom nista...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bez persiranja,barem na forumu sve dozivljavam jednakim sapatnicima i saborcima.Sve sto si izneo Slav,je zdravorazumski i normalan sled dogadjaja i poteza u pravno uredjenoj drzavi.Posto mi nismo ni zdravorazumska drzava,pogotovo ne pravno uredjeno,a jos manje demokratsko drustvo,a korupcija i mito su redovne i normalne pojave poput bebinog placa,onda se mi ne mozemo nadati kakvoj pravdi.Jedno vreme sam bio u trgovini,gde mi pripadnik nacionalne manjine,cokoladne boje koze,pokrade iz kase blizu 9.000 dinara.Jurio sam malog po gradu dobrih 10 minuta,usput naletim na policijsku patrolu i zajedno navatamo klinca.Pazi sa policajcem zajedno,gde se mali kao usro i sve priznao na licu mesta.A gde su pare,pitam.Nema kaze bacio usput.-Gde usput?-Ovde!-Tu nema niceg,niko nije video novac da leti ulicom.Svejedno,kaze mi policajac,poznat je on nama,vodim ga u stanicu,zvacemo roditelje i bez brige.Mali dao pismenu izjavu i sve priznao,ja dao takodje i izjave se poklapaju.Sve jasno kao dan,samo para nema "bacio usput".I naravno niko ne pokrece nikakav postupak protiv prestupnika,te maloletan,te dobice vaspitnu,te tuzi ga privatno.Kradja je kazu ispod 15.000 hiljada,te se ne moze pokrenuti sluzbeni postupak,te trte...te mrte...A mali sve to zna i stalno operise,pravi mali profesionalac za ovakav lopovluk.Na kraju ja sve povuko i kraj price.A da se nisam vezao u autu,ti isti organi reda i pravosudja bi me na licu mesta sankcionisali,ili da nisam stavio kacigu za glavu na skuteru,ili zaboravio da upalim svetla...Sve sto zgresi posteni gradjanin,platice ko kriminalac,sve sto "odradi" kriminalac,imace tretman postenog i zasticenog gradjanina.Ovo nije normalna drzava,pa kada vec ona nije,logicno je da njome upravljaju oni koji nisu normalni.@IVAN ILIC
Ivane slažem se s tobom (vama) ali je malo nezgodno uzimati pravdu u svoje ruke. Jeste, ovde kod nas su ponekad pomešana prava i obaveze krivih i onih kojima je učinjena šteta a ja samo hoću da kažem da se prvo mora da pokuša da se problem reši zakonskim, jedino mogućim, putem ako već tužilaštvo neće po službenoj dužnosti da nadoknadi štetu Zoranu. Takođe mislim da i Zoran ne sme da odustane dok mu i poslednji dinar štete, njegovog gubljenja vremena i nerviranja ne bude isplaćen. Takođe mislim da i nama svima ovde mora da je stalo da Zoranu šteta bude isplaćena na jednostavniji (da tužilaštvo po službenoj dužnosti zahteva od suda da izrekne presudu kojom se nadoknađuje šteta Zoranu) ili na komplikovaniji način (da se angažuje advokat koji će pred sudom zahtevati da se Zoranu nadoknadi šteta) iz razloga što će nekažnjeni lopovi ponovo otiči u krađu akažnjeni lopovi će morati da rade da bi zaradili da Zoranu nadoknade štetu i neće moći da kradu. Znam i ja da pravo i pravda nekada nisu isto ali se mora pokušati. Ako nas ovde ima 100 zainteresovanih za ovaj slučaj i svih 100 ili bar 50 se pojavi u sudu prilikom suđenja (suđenja su javna) mislim da ni presuda ne može biti loša po oštećenog. A jesmo li zainteresovani? Sutra će doći i kod nas da kradu i ukrašće nešto.
Napominjem da ni kazne za nanošenje telesnih povreda nisu male. Sve bi bilo jednostavnije kada bi nas neko malo više zaštitio nego što je trenutno slučaj.