Konkurs 10% 40% 50%

Čujem neke glasine, pričaju ovuda da objekti za držanje stoke moraju biti registrovani na max 19 grla, jel čitao ko za stočarstvo?

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

Da ali verovatno to povlači i toliki objekat.Navodno je namenjeno za male.Čujem da neke agencije ni ne traže objekat a neke traže.Prijatelj konkuriše pa mi kaže.

Koliko ja pvo kontam ogranicenje objekta je samo za meso

Mislio sam da sam stavio sliku al nešto neće

Pozdrav momci!
Da li je neko čitao javni poziv ili podneo zahtev?
Ja sam pročitao jednom letimično i deluje mi da je prilično komplikovano.
Šta da radi poljoprivrednik nosilac gazdinstva sa oko 100 ovaca koji je penzioner (65+), nikad nije koristio savetodavnu službu (jer i ne postoji), nikad dizao kredit... ? Tamo u onim završnim formularima, sto nekih glupih pitanja na koja treba odgovoriti. Npr želim da apliciram za traktor. Ja moram da pišem kako će uticati na životnu sredinu i još gomila stvari, da pravim projekat... Još nešto, treba napisati vrednost prodatih proizvoda od poljoprivrede ali kako to dokumentovati kada je sve prodavano kod kuće privatnim licima, po jedno-dva jagnjeta?
I najvažnije: Član 2 tačka 8 kaže:
8) нови трактор јесте серијски произведен трактор који се први пут ставља
у употребу, чији су сви саставни делови, уређаји и опрема нови и који је произведен
најкасније три године пре године у којој се остварује право на подстицаје.
Znači, ako ga kupuješ danas, on ne sme biti proizveden posle 2019. jer sve posle toga je kasnije.

Verovatno se misli da nije stariji od toga ali ako čitam kako je napisano, onda ispada ovako.

druze ja sam ucestvovao na ovom prvom za vocare i povrtare i radila mije agencija zbog sigurnosti i i bodovanja svaka stavka ti mosi odredeni broj bodova a ti to sam cisto sumnjam daces odraditi kako treba jedino ako nisi zavrsio kurs ili skolu,,,,i onda na kraju kada izade rang lista uvek ce drugi biti kriv sto su zakomplikovali a ne ti ja imam i sertifikat za izradu biznis planova a nisam hteo sam da radim jer nemam u tome praksu ti radi kako tije volja al ako ides na lice od 65 god po meni pisi odma propala stvar, prbaci gazdinstvo na nekog mladjeg,,,za sve postoje obrasci kako se popunjava pa ako se upustas u takvu avanturu najbolje uzmi agenciju plati 200...300 eu za ovaj prvi korak pa nek ti to lepo uradi i na to se dobija povracaj tako da totije moj savet ...pozdrav ;)

Poslednja izmena:
Prvih 200, 300e je za ucesce , to svima naplati agencija, to mu dodje ko karta za igranku, a ako se prodje na konkursu onda se doplacuje jos otp duplo, lepo su zaradile agencije, u stvari kad pogledam, svi lepo zive od naseg posla

Neuzima svaka agencija 5% moras se malo raspitati.ima od 3 -5% kako ko od toga tije u povracaju 50% jer se racuna kao trosak a u startu placas ko sto sam naveo jeste dasu zakomljikovali al takva je igranka toje sad prvi put da i pdv ulazi u ukupnu cenu investicije i na to sve ide povracaj...tako da nije to lose ako ispunjavas sve uslove i sakupis dovoljan broj bodova

Čekaj, znači ja i tata imamo diplome državnih fakulteta i nismo dovoljno pismeni da popunimo formulare nekakve, nego treba da plaćam da mi neko popuni kao da sam nepismen? Onda neću ni da konkurišem, ne želim da učestvujem u tome. Ni do sad nam niko nije ništa dao.

Nazad
Vrh