Konkurs 10% 40% 50%

Čekaj, znači ja i tata imamo diplome državnih fakulteta i nismo dovoljno pismeni da popunimo formulare nekakve, nego treba da plaćam da mi neko popuni kao da sam nepismen? Onda neću ni da konkurišem, ne želim da učestvujem u tome. Ni do sad nam niko nije ništa dao.
Jesi li ucio kako se pravi biznis plan?..ko stosi naveo svi mi bi da dobijemo nesto a da nas to nista ne kosta...kolko ja znam ta agencija u narednih 5god treba da prati projekat...ili tako nesto...kolko se secam

Jesi li ucio kako se pravi biznis plan?..ko stosi naveo svi mi bi da dobijemo nesto a da nas to nista ne kosta...kolko ja znam ta agencija u narednih 5god treba da prati projekat...ili tako nesto...kolko se secam
Ja sam platio Jozefu u kovacici 200e za ovaj konkurs od prosle godine, nisam prosao, ali mi je receno da on za te pare pise 3 godine koliko traje ovaj konkurs projekat i salje, samo se treba bodovno usavrsavati 🙂. E sad samo treba odcekati da prodju tri konkursa 50 40 10, to moze da traje i pet godina ovim tempom....

Po
Čekaj, znači ja i tata imamo diplome državnih fakulteta i nismo dovoljno pismeni da popunimo formulare nekakve, nego treba da plaćam da mi neko popuni kao da sam nepismen? Onda neću ni da konkurišem, ne želim da učestvujem u tome. Ni do sad nam niko nije ništa dao.
Dare ne radi se o tome,imam i ja istu diplomu .
Ljudi su išli na obuku šta i kako da spreme da svima bude lakše da se usinhronizuju po tome šta traže ovi iz svetske banke.Nije to konkurs koji je rađen prvi put sad kod nas po tom modelu su radili još dosta zemlja.
Čovek kod nas nije hteo da prežali 300 eura i naravno nije znao šta treba inače je glavni zastupnik zemun polja za RO,da ne kažem ima 3 fakulteta.Snaja koja je konkurisala je trebalo da ima isto bodova kao moja supruga a imala je manje,na projekat nije dobila ništa,na obnovljive izvore ništa,na tehnološku inovaciju ništa.
Matiću to baš puno 300 eura kod nas i ako padneš imaš pravo još neki konkurs da ti urade ako prođeš onda 3%.

Evo iz prve ruke i druga strana medalje. Odgovor je Daretu ali u principu vazi za sve da bi mogli da vidite jos jedno iskustvo..

Konkurisao sam u prvom javnom pozivu, na kraju nije bilo nista jer sam hteo da budem posten, navedeno je tacno ono sto sam hteo i tacno ono sto imam i to je bilo postenih 30 bodova. Sve ukupno me je kostalo par stotina dinara (to je znaci samo za prvi deo konkursa, ako prodjete onda vam treba agencija za biznis plan), toliko je kostalo da se dobiju one potvrde za izmirena dugovanja, da se ne koriste subvencije i sl. Za popunjavanje mi je bilo potrebno 2 dana popodne, recimo po 2-3 sata oba dana, prosao sam redom korak po korak i popunjavao sve sto se trazilo i nisam nailazio na neke probleme i nedoumice koje nisam mogao sam da razresim.. Licno sam predao zahtev prvog dana ujutru u Nemanjinoj, rang lista je izasla ako se ne varam 19. avgusta, na listi je bilo svih postenih 30 bodova sto nije bilo dovoljno ali eto probao sam, sta je tu je idemo dalje, naucio sam nesto.
Sad sam se razmisljao da li da konkurisem ponovo posto imam i stoke na gazdinstvu i uklapam se u uslove ali s obzirom na to kako se sve odvija oko tog konkursa i da ce za ovaj prvi poziv biti potrebno izgleda vise od godinu dana za realizaciju nesto mi se i ne cima oko toga. Ako se pitate sto konkurisem sa 30 poena kad je premalo, pa eto sad mislim da bi imao vise, odnosno naucio sam kako se dobijaju oni kako ja kazem "neposteni" bodovi pa bi se nakupilo jos malo ali sam kao sto rekoh odustao jer imam primer iz prve ruke coveka koji je prosao na prvom konkursu, kupuje vocarski traktor koji je kostao 20K kad ga je on gledao i predavao zahtev, sad kosta 26K, dok plati agenciju, dok plati "nepostene" bodove i troskove oko kredita nece ni da mu bude neka subvencija mozda izvuce max oko 20%. Plus sad da se vezujem kreditom u ovo nestabilno vreme inflacije je poslednja stvar koja mi treba..

Sve u svemu, hteo sam da kazem da obican covek koji je pismeniji i ima nekog iskustva sa slicnim stvarima (bez uvrede za kolege koji to ne mogu, jednostavno neko nema ni iskustva ni dara da tako nesto uradi, svi smo razliciti i svi smo u necemu bolji a u necemu losiji to je normalno) moze da odradi bez problema ovaj prvi deo konkursa i da vidi da li ce da prodje ili ne pa da onda angazuje agenciju. Ako neko nema samopouzdanja za to a ima uslova i moze da dobije dosta poena preporucujem da to uradite i preko agencije zasto da ne.

I na kraju, ukoliko imate vremena a ne daju vam se tih 300e za "pokusaj", pa probajte sami i ako ne prodjete na nuli ste nije neko veliko cimanje. Ako nista drugo dodje vam kao iskustvo za naredne konkurse.

Planirao sam da bude malo krace ali i ovako imam osecaj da nesto nisam napisao. :D Ako neko ima pitanja slobodno pitajte ako sam ja morao da razmisljam i da se cimam ne moramo svi, pomoci cu sta god mogu..

Svojski si se potrudi da izneseš svoju ogorčenost.
Sa takvim argumentima ja bih kolegama što se pitaju šta da rade savetovao sve kontra od gore što si naveo.
Sto bre sve naopako? :D
Izvinjavam se ako je ogorcenost preovladala to nije bila namera, jer je i nema toliko kao sto izgleda mozda je vise ispoljavam pisanjem, i dalje mislim da je ovaj konkurs generalno dobra stvar samo se ja trenutno ne vidim u tome.. Sto se prvog kruga tice, verovatno bi me agencija savetovala kako mogu da dobijem vise bodova, i verovatno bi i dobio vise i mozda bi i prosao ali nije to bila poenta, hteo sam akcenat da stavim na to da ako neko ne zeli da placa agenciju za prvi krug da moze da proba sam ali da se ne nada mnogo jer nece ici bas glatko..
Ako jos neko misli da sam uveo neku zabunu mogu da sklonim post, ne zelim da neko zbog mene uradi nesto pogresno.. :confused:

Aman druže nema tu poštenih i nepoštenih bodova,ako navigacija nosi 5 bodova ,kupi je i ćuti iako ti ne treba.Hoćeš ti traktor ili nećeš?
Agencija je obučena za to kako treba uraditi konkurs zato svima savet da idu u agenciju a ne da pokušavaju da urade jel če 99% proći kao kolega Milan .

Poslednja izmena:
Eto vidis ja sa 47god proso isto bi znao popuniti kao i ti al nebi znao tako strucno opisati opravdanost projekta i te stvari koje se isto boduju...plus ako hoces bodove moras uzeti i navipgaciju i solarne panele ili nesto slicno..moras biti clan zadruge..sve to nosi dosta bodova plus kolko mislim i na osnovu agencije imas neki bod...kad realno pogledam meni navigacija i solarno nije potrebno...al mi traktor i priključke koje sam trazio opravdavaju po meni jos trosak od 1000eu plus.....i sad kome nije dovoljno da na izvolte dobije od 12-25000 eu povracaja...onda tu vise nema reci...tuje onda problem u drugim stvarima da napomenem ovo mije prvi put da ucestvujem u nekom povracaju oko subvencija nikad nista nisam trazio sad se pomucio u pocetku mije sve delovalo komplikovano al sad posle skoro god dana mislim dace biti sve ok i dase isplati cimati ako covek zna sta hoce a od kukanja...nema nista a te fore oko muljanja po ovom konkursu tosu price deci za laku noć...pozdrav

U susednoj republici postoje kancelarije sa ljudima na drzavnoj plati koje se bave po zakonu i duznosti sa svim mogucim papirima i merama pomoci… tamo ljudi skoro da i nemaju kod kuce papira, a mi evo pola jedne sobe zakrcili.

@skal "Na osnovu agencije" se ne dobijaju nikakvi poeni.

Sve to je vase misljenje i to je ok, ne kazem da ne bi uradio isto da sam znao da se samo tako prolazi ali da idem sad da pravim clanstvo sa zadrugom koje mi ne treba, da pravim lazne ugovore sa otkupljivacima koji mi ne trebaju, navigacija, paneli, metereoloska stanica i tome slicno meni to sve nije normalno. Zato i nazivam to "nepostenim" poenima jer to je na neki nacin kupovina poena, nije cinjenicno stanje.

Na kraju, nema potrebe da se osecate lose vi koji ste to uradili i kojima je agencija zavrsila posao. To je jednostavno nacin da se prodje na konkursu i ja nemam nista protiv ljudi koji su tako prosli. Poznajem ih dosta licno i srecan sam zbog svakog od njih, kao i zbog vas ovde na forumu i drago mi je da cujem da "obicni" ljudi prolaze (i voleo bi da jos vise prolaze) a ne samo oni kojima se prilagodjavaju konkursi.

Kolega jel vi mislite da niko od ljudi sa srednjom školom nezna popuniti obrazac prijave, agencije su upoznate sa svim začkoljicama u svakom konkursu.

@skal "Na osnovu agencije" se ne dobijaju nikakvi poeni.

Sve to je vase misljenje i to je ok, ne kazem da ne bi uradio isto da sam znao da se samo tako prolazi ali da idem sad da pravim clanstvo sa zadrugom koje mi ne treba, da pravim lazne ugovore sa otkupljivacima koji mi ne trebaju, navigacija, paneli, metereoloska stanica i tome slicno meni to sve nije normalno. Zato i nazivam to "nepostenim" poenima jer to je na neki nacin kupovina poena, nije cinjenicno stanje.

Na kraju, nema potrebe da se osecate lose vi koji ste to uradili i kojima je agencija zavrsila posao. To je jednostavno nacin da se prodje na konkursu i ja nemam nista protiv ljudi koji su tako prosli. Poznajem ih dosta licno i srecan sam zbog svakog od njih, kao i zbog vas ovde na forumu i drago mi je da cujem da "obicni" ljudi prolaze (i voleo bi da jos vise prolaze) a ne samo oni kojima se prilagodjavaju konkursi.
delimo isto misljenje oko svega znaci bodovanje je napravljeno tako da eto ko kupi sve te stvari dobije gomilu bodova i super njima prolazi..a sto se tice papira video sam u agenciji sve je sablonski samo menja ime prezime adresu i bpg.sve papire moras sam da povadis da si sve regulisao njima sve odneses na noge i onda smo nesposobni da popunimo neke sablonske papire neumemo a one za 4min popune

Kolega jel vi mislite da niko od ljudi sa srednjom školom nezna popuniti obrazac prijave, agencije su upoznate sa svim začkoljicama u svakom konkursu.
Daleko od toga, znam ljude sa samo osnovnom skolom koji su sposobni da sve sami popune i predaju. Znao sam da ce neko gledati crno/belo na ono sto sam napisao zato sam se i predomisljao da li da pisem da ne bi ulazio u neke rasprave bez potrebe ali rekoh opet bolje da podelim iskustvo jer ce mozda nekome znaciti..

delimo isto misljenje oko svega znaci bodovanje je napravljeno tako da eto ko kupi sve te stvari dobije gomilu bodova i super njima prolazi..a sto se tice papira video sam u agenciji sve je sablonski samo menja ime prezime adresu i bpg.sve papire moras sam da povadis da si sve regulisao njima sve odneses na noge i onda smo nesposobni da popunimo neke sablonske papire neumemo a one za 4min popune
Takodje, video sam te sablone i znam kako izgledaju i koliko im treba da ih prilagode ali to je njihova snalazljivost svako se snalazi za sebe.. Cak se iste stvari i preporucuju za kupovinu, postoji spisak onoga sto donosi poene pa se sa agencijom dogovoris sta jos od toga da ti pisu ali necu da kucam o tome da ne bi ispalo da odvracam ljude od agencije jer te agencije na taj nacin pomazu ljudima, i njima je u interesu da ljudi prodju na konkursu pa da dobiju i onih 3-5%..

Juce dobio odgovor iz kabineta na pitanje sta se desava sa onima sto su ispod liste

Postovani ministre, mene interesuje prvi konkurs svetske banke za povrtare konacna rang lista jer je prosirivan budzet i u jednoj poljo.emisiji ste rekli da ce proci do 1000 broja na rang listi a ja sam 957 ,tj. Moja supruga.....mene konkretno interesuje da li ce biti nesto od toga jer bi konkurisali na druge konkurse a dok ne znamo ishod ovog konkursa ne mozemokonkurisati na drugi,...... unapred hvala hvala

Poštovani,

Za Prvi javni poziv u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, koji je objavljen 22. aprila 2021. godine, bio je izdvojen budzet od 700.000.000 dinara, kojim bi se sufinansirale prijave podnsoioca u iznosu od 50% ukupne vrednosti pojedinačnih projekata. Naknadno, u novembru, s obzirom na veliki broj pristiglih prijava, budzet je uvećan za dodatnih 500.000.000, tako da je ukupna vrednosti 1.200.000.000 dinara. Ukupno od 2222 podnosioca sa Konačne rang liste, njih 871 je dobilo Rešenje o odobravanju prava na korišćenje bespovratnih sredstava. Prema sredstvima, predvidjanja su bila da je to oko 1000 korisnika, medjutim naknadno, data je mogućnost da podsnoioci prijava, uvećaju projekte, za 10% ukupne vrednosti ali tako da ne izlaze iz okvira minimum 20.000 e i 50.000 e, zbog promene cena u industriji poljoprivrednih mašina. To je realno značilo da 871 korisnik može da dobije sredstva, ali to ne isključuje mogućnost pomeranja broja na listi, jer postoji selekcija od strane banaka, te bi moglo da dodje do pomeranja "zamisljenje linije". Ukoliko želite da konkurišete za Drugi javni poziv istog projekta, možete, samo ukoliko biste dobili sredstva po jednom konkursu od drugog biste morali da odustanete..

Za dodatna pitanja, na raspolaganju smo Vam.

S poštovanjem,

Sad im napiši jel to onda znači da je ministar lagao? I da li to onda znači da sve što ministar kaže na javnim frekvencija ne mora da bude istina i može biti potencijalna laž?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Pitanje za sve vas koji ste dobili ili niste dobili subvenciju a konkurisali ste po ovom osnovu. Jel za konkurisanje bilo neophodno da kupite npr traktor i platite ga u celosti a onda da cekate konkurs da dobijete povracaj , po principu sta Bog(drzava) daju.... ?

Nazad
Vrh