Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neverovatno, da je srpske pameti da i mi ovako napravimo. Ovako ce doci svaba uzeti 11.000 po radniku i pokazati nam sta treba da radimo sa svojim otpadom.
Jeste li izmesali te ostatke od pecuraka pre nosenja na analizu? ili ste uzeli sa vrha samo?Procitao sam temu i imam nekoliko pitanja.
Prvo,Ranbobas, kako ste, prilikom neke provere gomile, konstatovali da imate visak azota? jel to bila pretpostavka ili se na neki nacin vidi?
Drugo, Nebojsa je pomenuo kompost - ostatak od gajenja pecuraka, ali prica je isla u tom pravcu kako on bas i nije nesto, vec ga treba ponovo kompostirati. Ja sam ga nosio na analizu i dobio sam rezultat : 24% humusa, PH 7.1, fosfor 94 mg/100g , a kalijum > 40 mg/100g (rekli su mi da ne mere preko 40, tj. ko zna kol'ko ga je). Konacno, kao preporuku, napisali su: ne preporucuje se nikakvo djubrenje. Taman i da u sebi nema nikakvih korisnih mikroorg, zar ne zvuci dobro?
Pomenuto je i grejanje plastenika prostim unosenjem kompostne gomile u njega. Da li je to neko isprobao? Da li bi isparenja mogla smetati biljkama (ili ljudima)?
Inace, imam dosta materijala za kompostiranje. Narednih dana cu napraviti "figuru". Odlicna tema. Hvala na savetima.