Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neko je u temi ltz spomenuo da je radio kocnice bez rastavljanja uspeo je promenuti pakne kroz otvor gde se steluje ali nije objasnio kako.Cuo sam i ja od jednog iz sela da to moze proverit cu pa javim,a ima na yutyubu zamena pakni pa ako moz pomoci.Treba i ja da ih radim ali nisu jos na redu Ova tema je prava.
Da li se mora skidati kabina da bi se skinule cizme ili ne?
To sam takodje pronasao ali nigde nije bilo objasnjenja. Kod mene je problem sto je kocnica u levoj cizmi bila potopljena u ulje, jer je semering stradao, ali nikakvo kapanje ulja se nije primecivalo napolju jer je odusak verovatno bio zapusen. I dobos i obruc su dobri, samo ih moram izvaditi i odmastiti od ulja.
Ja bih ti preporucio da vratis stari mali zupcanik, jer kako si rekao novi mali koji si dobio ima svega 52HRc, sto je sigurno premalo.
kod mene nevidim da ima neki odusak dabi iscurilo ulje ako ode semering,samo ovaj sraf koji verovatno sluzi za stelovanje kocnica odnosno obloge da nebi gornjim delom lezala na dobosu
Danas pazario lezajeve koje je trebalo zameniti i semeringe i konacno poceo sa ugradnjom. Ubacio diferencijal, donje vratilo i slozio zupcanike, malo vratilo sa zupcanikom zadnjeg hoda i kada sam probao na prazno zupcanik prve przine ne moze da se uzubi u zupcanik zadnjeg hoda. Ponovo rasturim sve izmerim stari i novi zupcanik i vdim da je novi u precniku veci 3mm. Sutra vracam zupcanik i cekam drugi. Usput rasturio planetarce u reduktoru.
Slika lezajeva i semeringa. Lezajevi manji KYK made in Japan i veci starije proizvodnje GPZ made in USSR.
Ja sam isao drugom logikom da ukoliko dodje do preopterecenja bolje da strada pogonski cija je tvrdoca 52HRc nego gonjeni. Pisao sam na predhodnoj strani da zamena pogonskog zupcanika ne traje ni pola sata.
Ako je razlika po precniku 0.8mm, to je 0.4mm po strani.
To bi trebalo da moze da se namontira jer je temeni zazor oko 0.9-1.1mm.
Merodavna ti je mera preko 3 zuba na manjem zupcaniku, i obavezno to meri. Spoljni precnik ti nije mnogo bitan.
Ako je stari mali zupcanik neostecen slobodno ga ugradi.
ja ipak mislim ako ti na jednom zupcaniku pokida zube ti isti zubi se se zaglaviti izmedju 2 zupcanika pa ih opet polomiti oba. tako da bih vratio stari ili novi nosio na otvrdjivanje.
Pa gume zadnje mu i nisu bas lose