Kombajnski motori

Зависи у ком положају остане радно коло када се угаси мотор. Може да буде и до прашине па залепи све. И пре ће пустити зими него лети.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nisam gledao da li ima rupicu, moguće da je tu.Na traktoru mi se raspala a ni kap nije pustila na rupicu tako da je to nezgodna situacija.
Takva je pumpa i na 1104 kod mene na Klasu. U principu ako se bojiš za mašinu pripremi pumpu i to po mogućstvu original. Na jednom 5136 sa tim motorom je procurila u karter, ne znam koliko je sati imao tada.

JA bi je skinuo i preventivno izremontovao i ne boli glava. Dokle god je kombajn kod tebe sa vodenom pumpom si miran.

Majstor mi kaže da ne može pustiti vodu u karter, bar on nije nikada imao takav slučaj.
Pregledaću da nije zapušena rupa a možda je i skinem da pregledam.

Matiću ja sam dovezao mrdala se i pojela mi kuciste na motoru od zupcenja, a nije curila, skini to uradi i da te ne boli glava.

Pumpa skinuta, odneta na remont, sređena i namontirana nazad.Zamenska u PRC kvalitetu 17.800 rsd, originalnu nema niko na stanju pa se nisam ni trudio da je nešto posebno tražim.
Dobio garanciju za urađeno a plaćeno 10.500 rsd.Pumpa je originalna, 4.000 sati odradila, ništa nije oštećeno pa je šteta baciti je.Kaže majstor da će ići bez problema bar dok je kombajn kod mene.

Nazad
Vrh