Kombajnski motori

ja se izvinjavam nije oglas, imam nov s46 imr od 142 stoji mi par godina nikad nije bio na kombajn ako nekome traba

MONTOYA je napisao(la):
a pošto ide TAM 5-tak od zmaja 170
sa mog kombajna z-170 je sisao i otisao iz dvorista skoro za dz :cao: (trampio sam ga za jednu gomilu gvozdja iz koje je nastao kembridz valjak :D ) I NIKAD mi vise ne treba!
Jako visoka radna temperatura ga prosto ubija :zli: .Sad je na tom mestu mercedes om-352 :osmeh: i vise nemam problema.Ne bih preporucio taj motor nikome :nono:

Spajki je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
a pošto ide TAM 5-tak od zmaja 170
sa mog kombajna z-170 je sisao i otisao iz dvorista skoro za dz :cao: (trampio sam ga za jednu gomilu gvozdja iz koje je nastao kembridz valjak :D ) I NIKAD mi vise ne treba!
Jako visoka radna temperatura ga prosto ubija :zli: .Sad je na tom mestu mercedes om-352 :osmeh: i vise nemam problema.Ne bih preporucio taj motor nikome :nono:
Da samo dopunim, OM352A :D

Dali nekome trebaju delovi zamotorOM636 mercedes precnik klipa f75mm i MWM akd 10v to su motori od nemackih kombaja.

E ajde da malo pojasnimo ,motori vazduhom hladjeni imaju radnu temperatuiru oko 130 c ,i samim tim manju specificnu potrosnju goriva, ali traze mnogo vise paznje oko rashladnog sistema ,kao i kvalitetnija ulja, ne trpe curenja ako procuri na nekom od gornjih dihtunga uglavnom crkne taj klip jer nalepi prasinu na peraja hladnjaka stubline i samim tim smanji hladjenje , znaci dobro je dok je novo. ima ljudi koji to znaju i vode racuna o tome i nemaju problema, aima i toga da ljudi koji su vozili vodom hladjene motore pa presli na vazdusare ne brinu o tome jer ljudi jednostavno neznaju a onaj ko im je prodao nije rekao nista.

U, Zmaju 142 koji je motor našao sam kombajn i sada pitam tetka koji je motor on mi kaze Zmajev tj. iz Zmaja je izvađen sada nigdje nisam nikakvu ploćicu pronašao pa ako netko zna nek kaže.. :sta:
A, evo slika motora .. :D
smun4j.jpg

ratarhr je napisao(la):
U, Zmaju 142 koji je motor našao sam kombajn i sada pitam tetka koji je motor on mi kaze Zmajev tj. iz Zmaja je izvađen sada nigdje nisam nikakvu ploćicu pronašao pa ako netko zna nek kaže.. :sta:
A, evo slika motora .. :D
IMR s-46

Pretraživao, sam temu ali nisam mogo naći ovo taj motor IMR S 46 malo više mi ulja potroši nego što bi trebo šta to znaći sada dal bi ga trebo radit tj. osvježit motor ili postoji neka druga caka .. :sta: :cao:
I, da koliko hladnjak mora biti velik tj. kolika mu litraža treba bit .. a cini mi se da je ovaj mal .. ?

Probaj usuti u ulje onaj ruski aditiv sto stvara neki film na stublinama . Provereno ,ja ga krstio u red bul

Koliko ima konjskih snaga motor om 352-x.1
Taj sam motor video u zmaj 161 iz 79 god i zanima me ima li on turbo ili ne?da li on odgovara na zmaj 142 orginal na nosace ili ima prepravki? :udri:

ratarhr
Ja imam hladnjak od rusa i sasvim zadovoljavajuce na traktoru

zmaj
taj motor ima 130 ks turbo i ima malih prepravki kada ubacujes u 142

pozdrav svima!Prosle godine sam kupio kombajn epple mobil 1000 sa perkins motorom na sebi.Problem je u tome da kad vrsem na auspuhu konstantno izbija crni dim i kad vrse i na okretu.Kada mu oduzmem samo malo gas od dima ni traga.Dnevno sam dodavao po 100grama ulja a nekad nisam uopste jer ne trosi ulje.Sta bi moglo da bude uzrok?

Nazad
Vrh