Kombajnski motori

Nebitno kakva je pumpa, mislim na PVP. Kontrola kod majstora pumpe, dizni i punjenja a pri montazi pumpe stelovanje paljenja.
Jel motor lako pali i kakvu temeraturu u radu drzi?

geometar je napisao(la):
pozdrav svima!Prosle godine sam kupio kombajn epple mobil 1000 sa perkins motorom na sebi.Problem je u tome da kad vrsem na auspuhu konstantno izbija crni dim i kad vrse i na okretu.Kada mu oduzmem samo malo gas od dima ni traga.Dnevno sam dodavao po 100grama ulja a nekad nisam uopste jer ne trosi ulje.Sta bi moglo da bude uzrok?
imao je moj rođak 1*** ne znam tačno oznaku,ali uglavnom bio je perkins turbak i kod njega je dimio kao lokomotiva i tukao visoku temperaturu,radio je s njim jednu sezonu i :cao:

geometar je napisao(la):
pozdrav svima!Prosle godine sam kupio kombajn epple mobil 1000 sa perkins motorom na sebi.Problem je u tome da kad vrsem na auspuhu konstantno izbija crni dim i kad vrse i na okretu.Kada mu oduzmem samo malo gas od dima ni traga.Dnevno sam dodavao po 100grama ulja a nekad nisam uopste jer ne trosi ulje.Sta bi moglo da bude uzrok?
pregledaj filter vazduha i creva do filtera da se nisu negde podvrnula

Dal zna netko koliko bi koštala generalka motora IMR S-46, zanima me karike i "leteći ležajevi" ako to spada uopće pod generalku koliko bi ti djelovi koštali okvirno .. ? :ppozdrav:

ratarhr je napisao(la):
Dal zna netko koliko bi koštala generalka motora IMR S-46, zanima me karike i "leteći ležajevi" ako to spada uopće pod generalku koliko bi ti djelovi koštali okvirno .. ? :ppozdrav:

Komplet klip sa karikama je kod nas oko 35e a za letece lezajeve ne znam :cao:

:bravo:
Dali mi neko zna reći nešto više o valmet motorima, konkretno me interesuje 611 DSL?
Kakvi su potrošači, izdržljivost, dali se kvare i kako ,gde do delova?
:cao: :ppozdrav:

ratarhr je napisao(la):

Kod nas u Leskovcu oko 500 eura (obrada i komplet delovi) + remont boš pumpe + ulje i filteri, radio ja skoro...

ako motor s46 bljuje ulje na auspuh i baca beli dim jel to za remont ili moze izdrzati jednu sezonu pritisak ulja bio dobar jesenas a nije se ni grijo

ako motor s46 bljuje ulje na auspuh i baca beli dim jel to za remont ili moze izdrzati jednu sezonu pritisak ulja bio dobar jesenas a nije se ni grijo

Za remont odmah po meni...!
Jer nece ti motor zveknuti van sezone kada ne radi, nego ce zveknuti u sezoni,i sta ces onda.....?
Moj iskren savet, je da mu uradis generalnu, nije ona skupa za s46 nekih 500e + ruke

Pritisak ulja moze da bude dobar a on da trosi ulje.
Jednom moze naglo da poveca potrosnju ulja i da ti zariba iznenada...

Tako mi je bilo kod tece...
Trosio oko 0.2l na dan i samo mu jedan dan na njivi zvekno motor.
Dosao od kuce uradio neka 3.5kj i sve ulje izbacio.
Ostalo nesto jako malu u dnu kartera.

S motor hoce da trosi puno ulja zbog teflona i zbog karika. Ako nisi rad da radis punu generalnu onda 'nakarici' motor i teraj jer je taj motor fabricki predvidjen za te radnje.

Nazad
Vrh