Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Друже, и то причамо о 2 хиљаде еура за целу породицу. Али то тек нема онај са 15 кј. Где ћемо машине, где ћемо што свака година није иста, где ћемо разне преваре, где ћемо прст на чело и што каже колега па боље паре на камату, него да се малтретирам и стрепим. Нек он на тих 15 кј има приход и 20 хиљада еура, реално шта са тим парама у пољопривреди. Нит можеш да се прошириш, нит можеш да купиш нову машину, где ћемо обавезан обртан капитал и резерву. Не бих да будем лоше схваћен и да омаловажавам нечији труд или апетите, само износим своје пословне аргументе.
Taj sto ima 100 ha nikad more nije video,taj ne zna da uziva,kod njega postoji rad rad i samo rad.Vecinom kod tih gladnih je tako.
Јели бре, јел мислиш ти да купиш оног Fendta?Nisi pogrešno shvaćen, ali mislim da previše teoretski(školski) posmatraš stvari, odnosno zanemaruješ stanje na terenu, odnosno u konkretnom slučaju jedne siromašne, tehnološki nazadne države sa izuzetno visokom stopom nezaposlenosti, a visokom stopom kriminaliteta, niskim životnim standardom, visokim nivoom korupcije... Ti tu tvoju poslovnu teoriju postavljaš kao da živimo u Kanadi a ne u Boliviji. Kakav razvoj, kakvi bakrači. Misija br.1 je dočekati sutra, br.2 je živeti u komforu zagrejanog prostora i u čistoj i celoj odeći. Sve preko toga je mašala!
Pa šta i da je na celu porodicu tih 2000 evra mesečno. To je opet daleko iznad prosečnih primanja. Uzmimo četvoročlanu porodicu pa to onda dođe kao plata od 1000 evra mesečno tata i isto toliko mama(pošto deca ne privređuju) pa gde to ima? Bračni par profesora ima zajedno manje od hiljadarke. Najčešći slučaj u srbiji je 300 evra tata i 0 mama ili obrnuto.
Nemoj da računamo mehanizaciju. Zar nisam lepo napisao da je to čista zarada sa kalkulacijom kao da si sve radove platio trećem licu da ti uradi uslužno? Ja kalkulišem tako, a mehanizacija je poseban OOUR. Čudo da taj OOUR uvek posluje pozitivno.
Ne slažem se ni da je bolja zarada u banci. Kad je tako što vi što tvrdite da je tako ne prodate sve i uložite pare u banku? U našoj zemlji nema garancije na štedne uloge tako da je rizik prisutan i tu.
Па онда долазимо до мог плана и очекивања о минимуму површина, а један од мојих главних аргумената, а који се овде оспорава то је АКУМУЛАЦИЈА. Овде се стално наглашава како од то мало површина може да се живи.
@krlemrle
ti se izgleda tesko snalazis u zivotu i mnogo si ogorcen na ove sto imaju malo vise od tebe
Kakvi minimumi-maximumi Tito je odavno umro,a budimo realni i prava je steta nekog u Vojvodini naterati da plodnu oranicu pretvori u sumu,kao sto nema ni smisla zasnivati vinograd kod nas u ravnici.
Najkulturnije je resenje oporezovati,ali...daleko je sunce.
Ти и ја дискутујемо, али не око тога ко је бескористан а ко не. И изразио сам више пута своје противљење о томе да се пише шта колико има и остале личне ствари, а све то због саме дискусије. Нормално, и никад нисам написао да неко као мали треба да престане да се бори. На против, по мојим схватањима треба сви комплетно да признамо реалност, и да кренемо са неким планом, јер ће у супротном за 10-20 година у сваком селу бити по 2-3 велика, и остали њихови радници. Промене се код нас у пољопривреди дешавају свакодневно и то крупне. нема користи од забијања главе у песак. Ево сад видимо да се у неким општинама инсистира да се лицитира до 25 ха. Ок, а где је та мера била до сада. И шта ако се деси лоша година поново, колико ће људи моћи да лицитира земљу. Немојте да се заносимо. Попис је завршен, и свима је јасно у каквом смо стању. Сматрамо да нисмо у рангу са Америком и осталима, а хоћемо да трчимо са њима. Немогуће. Ми морамо да се што пре докопамо тих неких конкурената, иначе одоше они. Америка је посебна лига, али по површинама. Где смо ми са приносима? Није ни тих преко 1 милион хектара мало, па ми у суши по 3,5 т а они 7 тона/ха. Субвенције нећу ни да спомињем. Дакле, нема не могу, једноставно морам. Како? Ко те пита, мора напред. А ми се вртимо у круг колико већ. Тачније, неки се врте у спирали на доле, а неки на горе. Разлике су све веће, а многи се питају зашто 700 еура/ха. Зашто 10000 еура/кј..... Али не пристајем на то да сам бесперспективан и да као такав треба да се повучем из производње и препустим то богаташима...
Ми нисмо у рангу са најразвијенијим државама Европе и Северне Америке нити ћемо у наредних педесет година ....
... и да кренемо са неким планом, јер ће у супротном за 10-20 година у сваком селу бити по 2-3 велика, и остали њихови радници. Промене се код нас у пољопривреди дешавају свакодневно и то крупне.
... Разлике су све веће, а многи се питају зашто 700 еура/ха. Зашто 10000 еура/кј.
Ocin svako selo...