Isto je i kod nas sa PDV sistemom super je dok pare ulazes u mehanizaciju,ali je jos bolje sto svako ima bar 2 gazdinstva pa na ono u PDV-u prebacuje taman toliko koliko investira,a sa drugog trosi na sta hoce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znamo mi nista... A ako Vas bas interesuje najprostiji sistem tih nekih zemalja sistem je skroz prost,sto veca zarada veci porez na tu zaradu,te na taj nacin delimicno regulisu velicinu poseda jer sto bi neko radio 100kj,ako istu zaradu ostvari na 70kj (onih 30kj mu pojede drzava na osnovu poreza i nameta) a NIGDE u nekoj iole uredjenoj drzavi se ne naredjuje ko ce cime da se bavi i koje povrsine cega da ima.
@kicca Е па крените да учите о кунићима на време .. кад госн Крле донесе да на 10ари воћњака морате да имате 5 кунића не буде ватање за главу
Jel zna neko da Ameri imaju razradjen plan ako bi doslo do neke apokalipse ili neke bombe bacuski-kosookih ili nekih trecih ? Zove se 3K Kokoske,Koze i Kunici zivotinje koje se najbrze razmnozavaju,tako da bi manje-vise svako mogao da prezivi,ALIII to je njima rezervni plan za puko prezivljavanje,a mi bi od takvog plana boljitak da pravimo....
Postoje regulative u EU kojima se ogranicavaju povrsine vocnjaka koje moraju biti presecene sumom,pasnjakom i sl.
Znam da oni koji se bave ekoloskom vocarstvom moraju u nekim zemljama cak i 15 % od povrsine da drze potuno neuredjeno kao netaknutu prirodu i opstanak izvornog ekosistema tog kraja
Ali daleko je to iskreno ima neresenih egzistencijalnih pitanja more.....
Bilo sta drugo samo da se ratari uposle makar i nerentabilno,pa da ostane koje jutro zemlje viska u ataru ?
'oce 'oce mangulica od trave da bude za klanje posle godinu dana,bice kao bosanska pecenica od 40-50kg.
hvala vam puno jer sam tek sad saznao da nije bitno koliko imaš zemlje da bi bio profitabilan nego je važno imati 3k koze ,kokoške i kuniće i da imaš svoju šumu topole ,i da se radi sve i svašta ok ljudi hvala vam puno
Nikako da shvatiš moju filozofiju.
у чему је разлика с ето мојим примером воћарства ???
извоз сировог воћа је такође извоз сировине такође је могућа аутоматизација највећег дела производње такође може да доведе до истог ефекта
Добро де ово за куниће је било мало шале али ако од овог што прави кукуруз тражим да 10% кукуруза потроши на свиње .. зар није логично да од овог што гаји шљиве тражим да бар 10% направи пекмез ил ракију ??? е то је моја поента .. у чему је разлика ???
@all Топола не долази у обзир због алергије ..
Da sam u 50-60 godina sve bi prodao po ovim cenama zemlje otisao na Havaje i uzivao sa Havajkama
hvala vam puno jer sam tek sad saznao da nije bitno koliko imaš zemlje da bi bio profitabilan nego je važno imati 3k koze ,kokoške i kuniće i da imaš svoju šumu topole ,i da se radi sve i svašta ok ljudi hvala vam puno
Marim ja kako, ali zasigurno treba učiniti nešto da se spreči ekstremno klasno raslojavanje.