Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Nismo mi krivi što nam Marija Terezija nije delila hektare nego lance i jutra.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Могли би да јој подигнете споменик, имате правилне парцеле са излазом на пут, код нас је хаос.
Сад како сте навикли тако и радите, мада је к. Ј. мени чудно.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Јесте, 7-ма дуж одма ту излази на асфалт . Морам раскрснице да бројим, иначе промашим њиве.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nase njive su sve u katastarskim jutrima. Njive su jutro, dva, tri, ili vise, a ima i na pola jutra. Sad kad kazem imam cetiri i po jutra zemlje, to mi je lakse nego da kazem imam 2.6ha ili 258 ari ili 2ha i 58 ari ili nedaj boze 25800 kvadrata.

Vidiš da mešaju lance i ta jutra tako da je bolje a i stručnije izgovarati kako se u školi uči bez obzira kako se od detinjstva sluša i govori, ovde nas ipak ima sa više područja.

Нешто сам још приметио код тих "универзалних" мера. У војводини ретко користимо хектар као јединицу за површину или наплату. Са друге стране, јужно од саве и дунава користе хектар као јединицу за наплату, иако имају тај хектар на 5 места укупно.

Нешто сам још приметио код тих "универзалних" мера. У војводини ретко користимо хектар као јединицу за површину или наплату. Са друге стране, јужно од саве и дунава користе хектар као јединицу за наплату, иако имају тај хектар на 5 места укупно.

Pa puno je lakše njive od 15 - 20 - 30 ari uklopiti u hektar nego u jutro, to bi tek bila smejurija. Ovako je lakše zbog svega i svi se razumemo, ne mešamo lance i jutra.

Al smo zato druzeljubivi, kod Vas kad neko dođe u susedni atar kao da Vam sa ženom legao :D

Nazad
Vrh