Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Kako vam isplaćuju osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji? Po jutru, lancu, dulumu...?

Ili kad kupite njivu, kako piše u ugovoru?

Ili refakciju za dizel?

Kako piše u vlasničkom listu?

Ja zaista nemam ništa protiv da svako meri kako hoće, samo zna se šta je zvanično i lakše bi bilo da se svi koriste takvim merama. Samo jednostavnije, ništa drugo.

Da ne bude - 3 litre, 100 drama, 7 dana

Ovde kod mene spominje se i "mali" (jutro i frtalj) i "veliki" (jutro i po') lanac... 😃
Kao "dođoš", bilo mi je prilično zanimljivo da hvatam sve te pojmove površine zemlje...
E, a bude i još zabavnije kad objašnjavam sve to u suprotnom smeru, u ar i hektar, a bogami, umem da zakomplikujem i sa dulumom.... 😂
Šou... 😝

Ovde kod mene spominje se i "mali" (jutro i frtalj) i "veliki" (jutro i po') lanac... 😃
Kao "dođoš", bilo mi je prilično zanimljivo da hvatam sve te pojmove površine zemlje...
E, a bude i još zabavnije kad objašnjavam sve to u suprotnom smeru, u ar i hektar, a bogami, umem da zakomplikujem i sa dulumom.... 😂
Šou... 😝
Kod mene se koristi dulum, i kada bi rekao nekom za jutro ili lanac, samo bi te blijedo gledao. Ogromna vecina ne zna koliko je lanac ili jutro. Za ar vec znaju skoro svi, prvo jer je ''okrugla'' mjera, mislim u metrima i deset ari (opet okruglo) je jedan dulum. A, i Macvani su nam komsiluk.

Kako vam isplaćuju osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji? Po jutru, lancu, dulumu...?

Ili kad kupite njivu, kako piše u ugovoru?

Ili refakciju za dizel?

Kako piše u vlasničkom listu?

Ja zaista nemam ništa protiv da svako meri kako hoće, samo zna se šta je zvanično i lakše bi bilo da se svi koriste takvim merama. Samo jednostavnije, ništa drugo.

Da ne bude - 3 litre, 100 drama, 7 dana
Pa ne znaju da napisu kako treba. Lepo napisu katastarsko jutro da ih svet razume.

Nazad
Vrh