Jako si nadmen. Hoces reci da je normalno da ti neko plati 600kg psenice po kj?? Pa i to je neki covek kome treba da se ovrsi i taj ima zenu i decu i tog je stiglo sto problema i onda se ti pojavis sa 100e po kj. Ne ide.
Znam šta nudim tako da takva usluga koju ćeš dobiti od mene i košta! Mogu ja vršiti po 60-65e/ha kao oni, al meni ne treba da me neko nakon obavljenog posla pljuje kako sam loše napravio što sad rade ti isti, skidaju bogove i tko zna sta vec dok su malčirali. Jedan je i sam priznao na kraju kad bi računao amortizaciju, gorivo, radne sate i svoje vrijeme + veliki rasip i puno što je ostalo neovršeno izašo ga kombajner skuplje od mene.
A drugo kad budem sipao pšenicu u rezeorvar i ostalo što se tiče remenja itd onda će biti i takva cijena!
Pa i ja sam čovjek koji ima obitelj i djecu, znači prema tebi na štetu sebe i svoje obitelji bih trebao ići radit usluge drugima.
Mene kad zovu da im vršim molim Boga da nađu nekog drugog prije mene, a prvo pitanje moje koje im postavim je jel ima korova, ako ima tu prestaje razgovor, traži drugog kombajnera!
Ili kako mi jedan rekao dugogodišnji klijent za sjetvu proljetnu, kaže skup sam al bar zna da je miran, ne mora ni biti na njivi, samo reci šta, kako, gdje želiš bit će učinjeno a ne ko prije kad su mu drugi sijali, pa mora ići za njima provjeravati, sipati sjeme, kontrolirat dubinu, pa opominjat gledaj ova baterija ti ide puno dublje itd. Znam kako izgledaju moje prikolice istresene kod otkupljivača a kako kod drugih, isto tako i iza kombajna šta ostaje!
Kolega mi naplaćuje 100-120e/j i ne stigne koliko ima i koliko ga puno ljudi zove, iako isto u selu kod njega ima sto duplo jeftinije i manje vrše al idu kod njega jer znaju šta i kako vrši i da su mirni i da će posao bit urađen po PS-u. Dok kod mene u okolini prije će ići kod takvih i onda kasnije ga pljuvati kako mu je loše uradio posao.
To ti je isto kao kad tražiš majstora za pločice, imaš onih fušeraša i imaš onih koji sve po špagu ali takav ima i cijenu!
A što se tiče zarade od kombajniranja bilo nekad, bar kod nas više nije po tim cijenama. Ispod 80e/j tebe nema s obzirom na cijene goriva i potrošnih dijelova! U okolini mene u najvećim dugovima su upravo ti koji rade najjeftinije žetvu..
Ne radim uslužnu žetvu od 2015 i ne želim ni da radim uslugu žetve zapravo...