Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

I kod nas setva 3000 kj od prosle godine,a za prskanje nisam siguran. Ne placam nista pa nisam bas upucen u operacije. Za setvu sam cuo od drugara koi radi usluge.

Kod nas su male parcelice,sejem 1e po aru,niko se ne buni. Prskam 3000 od prskalice 440l i to niko nije rekao mnogo je.

Kolege posto je radni sat traktora kad radi lakse poslove recimo vadjenje belog luka na primer,traktor je 90ks a gorivo i mazivo sipa musterija?

Kolege posto je radni sat traktora kad radi lakse poslove recimo vadjenje belog luka na primer,traktor je 90ks a gorivo i mazivo sipa musterija?
Ukupno naplatiš koliko su troškovi goriva i maziva x3. Kad ti sipa gorivo, ostaje još 2x toliko da ti da. Otprilike je tako, može da varira u zavisnosti od dogovora ali generalno je to neki najpošteniji odnos e sad ako se posao sporo radi i na leru uz jako malo potrošnju onda i nemaš neke zarade.

Mislim da malo izadje kada se računa x3. Na primer baliranje u rolo bale košta oko 120 din, ispada da bi trebalo da se radi po 360 din od bale.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Napisao sam da ima varijacija. Dok sam sa malom presom balirao, uvek je ispadala cena da je x3 od uloga. Kad radiš sa kombajnom i sada ispadne oko x3..

Cene setve zavisi od sejacice tj koliko se kvalitetno poseje...pa npr sejanje Vederstatovom sejacicom je od 3000-3500,a sa ostalim sejacicama je jeftinije od 2000-3000 po Kj.

Nazad
Vrh