Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uz dužno poštovanje sejalica od šest redova se ne uzima za baštice i njivice.Brale vi ste u Stigu seje se uglavnom u ravnici,blizu njiva do njive kad se izadje u atar.Opet taj sto seje po 35e hektar sigurno pici 8-10km/H,poseje kako poseje, u svako drugom slucaju mu nebi bilo isplativo.Ja radim kod nas po 60e/H i opet ako ima puno setanja naplacujem 70e.Da posejem 3-4 H treba mi ceo dan (od njive do njive 5-6km) vozanja uglavnom po losim putevima.Tako da nikako cene ne mogu biti svugde iste.Po 35e bih jedino sejao u nekoj tabli 10+Ha da je ravna ko tepsija i da picim 9-10 km/h.Kod kolege Darko Dren slican je teren kao kod mene i ima dosta brda nije sve ravno,tako da su to sasvim realne cene.
Ne radim uslužnu setvu.Da nije malo mnogo? Da je sejalica od zlata pa je mnogo
Malo sam izleteo,tek posle sam se setio terena.Ne radim uslužnu setvu.
Pre 15-ak godina je bila 50 evra setva, tako da ova sadašnja cena koja je već par godina i nije mnogo kad se uporedi sa ondašnjim vremenom.
Da napomenem da je to setva sa bacanjem djubriva kroz sejalicu. Uglavnom sejalice sa dva reda.
O terenu sam pisao xx puta.
Usluge su živi novci i veruj da ako si platiša niko te neće odbiti za bilo koju uslugu.Uvek je bilo i biće...
Kada kupiš sejalicu, kosačicu, presu, obavezno , odmah, radiš "usluge", da se uvežba i mašina i mašinist !!!!
Prvo drugima, pa tek onda svoje !!!!![]()
to i ja kažem, prvo se učiš na tuđim njivamaUvek je bilo i biće...
Kada kupiš sejalicu, kosačicu, presu, obavezno , odmah, radiš "usluge", da se uvežba i mašina i mašinist !!!!
Prvo drugima, pa tek onda svoje !!!!![]()
za plaćanje na blatobranu uvijek je kod mene išlo 20-30% jeftinije samo zadnji put kad je neko platio mi odmah na njivi, ili navečer taj dan ima sigurno 5-6g, ak ne i višeUsluge su živi novci i veruj da ako si platiša niko te neće odbiti za bilo koju uslugu.
Ako hoćeš odmah pare, odmah i ideš na njivu, nema čekanja.za plaćanje na blatobranu uvijek je kod mene išlo 20-30% jeftinije
Znam , jedino tako i poslujem...Usluge su živi novci i veruj da ako si platiša niko te neće odbiti za bilo koju uslugu.