Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Skupo prskanje kod vas...

Kod nas je od 1000 do 1200din/kj prskanje, spartanje cu raditi za 1500din/kj ove godine.

pozdrav imam dilemu gledao sam sad po ovim postovima kretanje cena oranja i pripreme pa sam malo zbunjen,ako moze pomoc?Naime,pozvao sam coveka pred jesen da mi poore livadu a zatim i da je frezira.U pitanju je 1 ha povrsina,ore se na 40-50cm plus je rotaciona freza,trazi mi 30-35 hiljada u zavisnosti od terena...da li je ovo skupo s obzirom da je ta dubina,znaci jaci traktor(mozda veca potrosnja) i rotaciona freza?Hvala

NA 50cm ne moze da ore sa standardnim plugom. Ako zaista ore na tu dubinu sa nekim prilagodjenim plugom, tu potrosnja razbija kolika je. Za moje shvatanje to je jako skupo sto ti on trazi, ali ne poznajem uslove u vasem kraju.

Koliko kosta usluzno krunjenje kukuruza iz cardaka(krunjac + radnici), a koliko samo da dodju radnici, ako gazda ima svoj krunjac?

Jest da nije vise aktuelno kao pre, ali i dalje se radi

Pa za sta njih 10?Kod nas najvise idu 5, a negde i manje.Uglavnom iz kuce rade ljudi,samo za ambar zovu radnike.

Nemam pojma, tako mi rekao, u prikolicu ide jedan, 3-je na tuluz, i valjda 6-ro u ambar pa se menjaju 3 po 3.

Kod nas (zvanicno) 8000din vagon rinfuz sa radnicima, obicno idu 5 radnika 5000 krunjac i 3000 radnici.

Nazad
Vrh