Srđan.Sokol
Član
https://ibb.co/whYT4Sgq nekih 6m sirine bagrem i sikara uzduz njive sekli palili i posle povadjeni panjevi poorano ostalo svega par zila
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako planira da obradjuje ima da kune kombinirkuOnda motorka makaze velike par guma preradjeno ulje i krene se redom seci krciti paliti i posle samo kombinirka da povadi panjeve 50e sat
Sto bi kunuo? Ima covek uzanu kasiku kad prekopa i povadi panjeve nije jedan ostao.. Kad je zavrsio sve poravnao prednjom kasikom mi potanjirali i orali nikakav problemAko planira da obradjuje ima da kune kombinirku![]()
Sad sam gledao cene, taj je kod nas 5800e a u Grckoj 3630e.. Znaci na more sa prikolicom na leto i doteraj jedanA sta mislite za to rastinje koji tarup bi bio dovoljan. Video neki agrimac ybpk 240, moze i uspravno taman za neke zarasle puteve, a kao do 10ak cm drvece. 1.2 kg su cekici. Je l to dovoljno? Oni sto mogu i ispod zemlje su mi preskupi, a opet ne mogu grane sa strane da seku...
Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока
Tu gde je vadjen panj se rastrese zemlja i treba vremena da se uravna i slegne da bude kao ostatak, a niko sa bagerom neće sve žile da počupa,ostane ih koliko voliš, pa kad plug naleti na deo gde je negde bio panj, pa samo proleti pa onda zakači u žilu, prosto milina.Sto bi kunuo? Ima covek uzanu kasiku kad prekopa i povadi panjeve nije jedan ostao.. Kad je zavrsio sve poravnao prednjom kasikom mi potanjirali i orali nikakav problem
Pre 10ak godina smo krcili neki 30ari bagrem, panjevi od orasa, tresanja i naravno siblje sikara sve je povadio, mi podrljali one lijane i zile..oprskali 2 puta totalom i u jesen orali za vinograd i u prolece sadili vinograd
Hvala. Samelju sve na parceli i ne kopaju? Dal bi to u zemlji istrulelo 2-3 godine da se prska totalom i da se obrađuje tanjiračom samo i seje pšenica, ovas, ječam?Imas Panorama DOO, Petrovac na Mlavi.Imaju ozbiljne masine za ove stvari.Mogu rastinje u precniku do 30 cm da samelju.Za sitnije rastinje i bez krcenja parcele znam par ljudi u okolini koji se time bave.
Dodji da probaš jednu njivu kod mene,da vidiš šta je veselje@SeljakizGrada možda kod tebe, ali kod nas se poravna i ulegne zemlja iz prve. Žile da, zna se desiti da se provuče neka ali ništa strašno. Ne ostanu takvi komadi da ti zaustave traktor kada oreš. Čovek sa kombinirkom bukvalno preore...
Mozes sa njim sve i svasta da raskrcis ali opet ako je drvo deblje od 5-6 cm ima tu i solidan panj u zemlji pa bi valjalo izvaditi ga a ne samo smaknuti drvo ako planiras da obradjujes. Ja sam od suraka pozajmljivao vocarski tarup koji radi do 4-5 cm debljine, samleo sve sto je moglo sa njim a sve deblje od 5 cm ostavio bageru da prekopa i izvadi sa sve panjem. Lepo slozi on to posle na gomilu i zapali se..Da ne idem traktorom na more?A je l dovoljno ovo za te takve parcele?
Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока
Upravo sve napisano, covek preore kasikom i naravno da uvek ostane koja zila ali nista toliko debelo da bi se pokidao plug ili raonik mi vec treci put oremo posle kombinirke nikad problema... Covek se tim bavi ceo zivot i sam kaze posle mene plug i ori ako sj nesto ja placam popravku@SeljakizGrada možda kod tebe, ali kod nas se poravna i ulegne zemlja iz prve. Žile da, zna se desiti da se provuče neka ali ništa strašno. Ne ostanu takvi komadi da ti zaustave traktor kada oreš. Čovek sa kombinirkom bukvalno preore...