Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Ne znam kako radi kombinirka u tim uslovima ali meni to bager prekopa sve, povadi sve vece zile a manje i ako ostanu to posle plug povadi bez problema.. Krcio sam parcele koje nisu radjene ~20 godina na taj nacin bez problema.

Zavisi za koliko se kupi to sto je zaraslo. Pre 2 godine kupio sam 1,2 hektara u 3 parcele za 2000e, lane sam pocistio 65 ari za oko 1500e i ove godine 25 ari za oko 700e tako da nije ispalo mnogo skupo ali zajebancija sa drvima i paljenjem je malo potrajala pa mi se ta egzibicija ne radi vise :D

Ako planira da obradjuje ima da kune kombinirku :D
Sto bi kunuo? Ima covek uzanu kasiku kad prekopa i povadi panjeve nije jedan ostao.. Kad je zavrsio sve poravnao prednjom kasikom mi potanjirali i orali nikakav problem
Pre 10ak godina smo krcili neki 30ari bagrem, panjevi od orasa, tresanja i naravno siblje sikara sve je povadio, mi podrljali one lijane i zile..oprskali 2 puta totalom i u jesen orali za vinograd i u prolece sadili vinograd

A sta mislite za to rastinje koji tarup bi bio dovoljan. Video neki agrimac ybpk 240, moze i uspravno taman za neke zarasle puteve, a kao do 10ak cm drvece. 1.2 kg su cekici. Je l to dovoljno? Oni sto mogu i ispod zemlje su mi preskupi, a opet ne mogu grane sa strane da seku...

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

A sta mislite za to rastinje koji tarup bi bio dovoljan. Video neki agrimac ybpk 240, moze i uspravno taman za neke zarasle puteve, a kao do 10ak cm drvece. 1.2 kg su cekici. Je l to dovoljno? Oni sto mogu i ispod zemlje su mi preskupi, a opet ne mogu grane sa strane da seku...

Sad sam gledao cene, taj je kod nas 5800e a u Grckoj 3630e.. Znaci na more sa prikolicom na leto i doteraj jedan :D

Sto bi kunuo? Ima covek uzanu kasiku kad prekopa i povadi panjeve nije jedan ostao.. Kad je zavrsio sve poravnao prednjom kasikom mi potanjirali i orali nikakav problem
Pre 10ak godina smo krcili neki 30ari bagrem, panjevi od orasa, tresanja i naravno siblje sikara sve je povadio, mi podrljali one lijane i zile..oprskali 2 puta totalom i u jesen orali za vinograd i u prolece sadili vinograd
Tu gde je vadjen panj se rastrese zemlja i treba vremena da se uravna i slegne da bude kao ostatak, a niko sa bagerom neće sve žile da počupa,ostane ih koliko voliš, pa kad plug naleti na deo gde je negde bio panj, pa samo proleti pa onda zakači u žilu, prosto milina.

Ako se teren sredjuje za obradu, onda mora tarup i da se uzore duboko.

@Paracinac83 Po ovome,za zbunje sigurno da moze,ima i jos videa dosta,uporedis,sve je to isto,tezine rotora ne variraju previse koliko sam gledao,precnici rotora,i cekici tu tamo....Tezi cekic za zbunje tanko znaci dosta,ali za deblja drva,tu mu dodje isto ili jos gore od laksih cekica,jer svi ti tezi cekici su puno siroki i kad lupi svom tom sirinom u debelo drvo ,udavi brzinu rotora ocas posla.Pogledas sumske tarupe teske ,one verzije sa cekicima ,cekici su laki i mali,ali rotor je ogroman i tezak.

Imas Panorama DOO, Petrovac na Mlavi.Imaju ozbiljne masine za ove stvari.Mogu rastinje u precniku do 30 cm da samelju.Za sitnije rastinje i bez krcenja parcele znam par ljudi u okolini koji se time bave.
Hvala. Samelju sve na parceli i ne kopaju? Dal bi to u zemlji istrulelo 2-3 godine da se prska totalom i da se obrađuje tanjiračom samo i seje pšenica, ovas, ječam?

@SeljakizGrada možda kod tebe, ali kod nas se poravna i ulegne zemlja iz prve. Žile da, zna se desiti da se provuče neka ali ništa strašno. Ne ostanu takvi komadi da ti zaustave traktor kada oreš. Čovek sa kombinirkom bukvalno preore...
Dodji da probaš jednu njivu kod mene,da vidiš šta je veselje :D Desnom stranom bila vrzina,to sam počistio i povadio panjeve.Oreš niz breg, kad prodješ deo gde su vadjeni panjevi,samo proleti traktor upali 539 turbinu :D

Ma ok, ne kazem da nije tako, ali nije svuda tako. Ne možeš tako generalizovati stvar.
Kod nas nema problema ni sa starim velikim podrumima koji su bili ispod salaša a kamoli sa rupama od panjeva. Jedino nam se znaju otvoriti bunari koji nisu dobro zatrpani. Drugo ništa.

Da ne idem traktorom na more? :) A je l dovoljno ovo za te takve parcele?

Mozes sa njim sve i svasta da raskrcis ali opet ako je drvo deblje od 5-6 cm ima tu i solidan panj u zemlji pa bi valjalo izvaditi ga a ne samo smaknuti drvo ako planiras da obradjujes. Ja sam od suraka pozajmljivao vocarski tarup koji radi do 4-5 cm debljine, samleo sve sto je moglo sa njim a sve deblje od 5 cm ostavio bageru da prekopa i izvadi sa sve panjem. Lepo slozi on to posle na gomilu i zapali se..

Ne planiram da radim, nego samo da se ne siri dalje prema njivi. A mislim da bi moglo i uspravno da se pokidaju grane da ne zakacinjem retrovizore i grebem farbu...

@SeljakizGrada možda kod tebe, ali kod nas se poravna i ulegne zemlja iz prve. Žile da, zna se desiti da se provuče neka ali ništa strašno. Ne ostanu takvi komadi da ti zaustave traktor kada oreš. Čovek sa kombinirkom bukvalno preore...
Upravo sve napisano, covek preore kasikom i naravno da uvek ostane koja zila ali nista toliko debelo da bi se pokidao plug ili raonik mi vec treci put oremo posle kombinirke nikad problema... Covek se tim bavi ceo zivot i sam kaze posle mene plug i ori ako sj nesto ja placam popravku

Nazad
Vrh