Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Ja imam svoj kombajn u pitanju je fahr 1102 i sa njim uradim samo jecam par jutara (max 10j) a zito platim, 2020 je bilo 40e po jutru i imam prevoz dzabe( silos gde vozim zito posalje kamione) 2021 su podigli na 5000 din po jutru prevoz ostali kamioni, a sad ne vrerujem da ce biti vise od 50e po jutru i opet ce dolaziti kamioni za prevoz osim ako bas tad ne bude bilo imam svojih par prikolica. U pitanju su malo vece povrsine i sve je u tablama nema sitnih njiva. To da platim vrsitbu sam se odlucio jer uradim za dva dana i na kolicinu ide jeftinije po jutru jos i prevoz dzabe bukvalno mi se ne isplati da palim kombajn i da ulazem u njega. I jos to je stari kombajn bez klime, npr prosle godine je bilo toliko vruce i u ladu da mi nije bilo dobro a ne jos da vozim ceo dan i tako par dana.

Kombajneri ko i arendasi kad je roba bila 15 din onda je 5-6000 po jutru , sad (ako) bude cena roba onda bi 250 kg/kj 😀

300 кг/кј је вршидба коју наплаћујете а кад плаћате аренду онда се не рачуна у житу већ новчани износ?

Milane, iskreno bih voleo da svako ko plaća usluge kupi sebi kombajn i uveri se sam kako je to mašina za ubiranje para!
Arendu plaćaš onako kako si se dogovorio sa zakupodavcem, nema tu nikakvih posebnih pravila.Neko daje robu, neko pare, neko domaće životinje...

Puni oglasi kombajna. Svako može da kupi kombajn kakav mu odgovara pa da ima svoj, pa nek vrše džabe ako hoće. Ujedno će biti srećan i što ga je kupio, a onaj što ga je prodao slaviće 3 dana jer neki stoje i po nekoliko godina na oglasima.

300 кг/кј је вршидба коју наплаћујете а кад плаћате аренду онда се не рачуна у житу већ новчани износ?
Ja sam prosle godine placao 6000 dinara, nema nikakve ekonomske opravdanosti da se cena dize 60-70% gore. Kao da mi sad ovo malo zemlje sto radim u arendu sa prosecnom cenom 260 po jutru dignu na 400 evra za sledecu godinu raznim pricama o poskupljenjima, po logici kombajnera onda i oni mogu da kazu kupi sebi zemlju za 10000 evra po jutru pa radi...

Десет год сам био без комбајна то је било Благостање за мене.Стицајем околности дошао сам у позицију да морам купити комбајн јер није било опције...али они дани без комбајна ће ми остати у сећању позитивном наравно🍻Имам обичај да кажем ко није имао Комбајн и Краве не зна шта је робија.

Ми када смо купили први комбајн тадашњи власници су нам рекли: нека вам је са срећом сада ћете видети шта су муке.

142 zmajcek,ukoliko se donekle odrzava i ukoliko se ima dovoljno usluga(ne ispod 100kj godisnje) najbolji kombajn ikada
problem je sto se prosle godine nije podigla cena vrsidbe pa je sad zaista odjednom malo ipak puno
no tako je kako je

Slazem se, zato i pitam kakve veze ima odrzavanje sa musterijama? To sto je neko predhodnih godina radio za dzabe nije problem musterije, za onog ko je imao i ima tradicionalno formiranu cenu i ne ide ispod ne razmislja mnogo o troskovima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh