Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Ja sam radio 6.000 rsd prevoz sa 2 zmajevke ili 1 kamionkom u koju stane kao u dve gore navedene prikolice.Jedan iz sela naplaćuje 100 e prevoz sa jednom kamionkom od cca 20-25 tona, drugar iz susednog sela takođe 100 e.Kada se pogleda nismo našli prikolice i traktore na putu već ih platili domaćinski.

Da, ali niko ne ide na kraj atara da uradi pola jutra pa se vraća u selo. Svi ga šteluju da imaju što manje praznog hoda.

Ovo što sam napisao da je meni bio prevoz 13.000 je za km od oko 22-23km. Od njive do silosa. Naravno sve vreme čekanja na njivi i ako eventualno ima gužve na prijemu.

Da, ali niko ne ide na kraj atara da uradi pola jutra pa se vraća u selo. Svi ga šteluju da imaju što manje praznog hoda.
Ја сам пре коју годину платио превоз 1000 динара а њива излази на силос. Има добрих 100 метара до ваге. Иста цена је била и за пола сата вожње до силоса.

Велико село, сигурно има слободних трактора који могу да узму који динар на транспорт.
Пре треба одређивати цену по радном сату.
Али, замисли пилота са две змајевке и неким спорим трактором па још споро вози.

Jedan od glavnih faktora je sigurno pređeni kilometar koji treba uzeti u obzir. Takođe, nije isto da li ferguson vuče kikindu ili neka mrcina dve vagonke ili kamionku. Isto kao što nije ista cena sa tamićem ili nekim šleperom. Ne smanjujem cenu prevoza članovima foruma, nego samo komentarišem gde pronaći logiku u naplati.

Nort je napisao da tandem sa dve zmajevke kosta kao jutro vršidbe što i nije mnogo. Kod nas je dugo vremena bila cena 10000 kg prevoza (pšenice, kukuruza) kao jutro vršidbe istih a cena prevoza 10000 kg suncokreta kao vrednost 1,5kj vršidbe istog. To se sve promenulo i obescenilo sa otkupljivačima koji "daju" svoj prevoz samo da roba dodje kod njih i sa dolaskom velikih prikolica putem raznih donacija pa verovatno otud i takve cene prevoza.Primera radi, čovek sa novim zapadnim traktorom odveze 25t robe na dve nove prikolice 10-12km u drugo mesto za 50eur.

Nazad
Vrh