T110
Banned
Imao sam kamion koji je radio samo usluzno za razna putarska preduzeca kad je sezona.Jedina amortizacija je bila 30% na gorivo i naravno evro gazeni kilometar.A bilo je svakakvih kvarova da sam svaki amortizovao sad bih imao 10 komada.Poresku amortizaciju sam radio jer sam morao po zakonu tako.Kamion + kada i niskonoseca i kao polovni ali relativno mladi su imali poresku amortizaciju, ali likvidaciona vrednost im je bila 30.000€ i nakon toga nema poreske amortizacije jer ne moze da se tera do nulte vrednosti.Ali kao pravno lice u PDV-u gorivo na gotovinski pa povracaj PDV-a i popust na kolicinu, a prinalac usluga placa sa sve PDV-om tako da je bila poprilicno solidna zarada i sa evro po gazenom odrzavanje nije bio nikakv problem,delovi iz VP sa dobrim rabatom, za gume valuta 90 dana, desavalo se da se promene i dve gume dok stigne valuta.Da sam i to vukao kroz amortizaciju gde bi mi bio kraj dobro zna se ili u cz-u ili na Bahamima, ovako taj kamion je imao posla cele godine isplatio se dovoljno za mirnu starost, a teran je kao sam djavo i kod putara i u repi, ugalj iz Bugarske zimi i tako mora ako hoces usluge svaki dan minimum 9 sati da radi, a ovi sto hoce zaradu na 20-30kj usluga njima je i 100€ malo.Nije to nikakva tajna ovi sto rade samo usluge teraju ko djavola i uklope se u 4000, tu je jedino bitan kvantitet.Зато сам и ставио знак ? да ли ће га расходовати и дати у отпад. Уосталом колико сам разумео Бојчетић је регистрован као правно лице и може овако да прави калкулације.Осим ако не грешим. А то како треба, како може а тек како се ради књиговодство је тема да се пише до бесвести. Може после одређеног броја сати продаја/лицитација или предлог за расход па на кило. Или га растави у делове па покрпи 3-4 друга трактора. Или му га(не дај боже) украду. И колика је онда књиговодствена вредност? Сретао сам се са свим овим ситуацијама. Ово су само примери да не буде држим једну страну или другу.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
A da ne zaboravi da je ovo Srbija pa bude, e brate aj daj dve gume evo ti sad 100€ pa kad zavrsimo ostatak, izgleda da mnogi nisu nikad zavrsili A gorivo na crno, pa rumunski Castrol, pa ukradu koje kj, pa grabuljaju na 20cm a kao orali i brdo drugih stavri.
Poslednja izmena: