Savo ovo mi je prva sezona sa tim grejanjem i mogu ti reći da nije loše, nije za neke velike površine sobzirom da ja grejem oko 85-88 kv kuće i terasu koja je u 50% staklu oko 20kv.Terasu baš nemogu da zagrejem kao kuću ali je prijatno u njoj pošto tu imam dvoje ulaznih vrata pa ću morati dodati još koje rebro dok u ostalim prostorijama je lepo i toplo u zavisnosti kako ložiš i kako dihtuju prozori i vrata i da li imaš izolaciju (ja je nemam u zidu samo na ploči).Šporet je alfa koja ima na sebi satove od pritiska i temperature, dublje ložište i veće od standardni alfi i cevi za dimnjak su većeg prečnika i vrata za loženje veća tako da može da stane lepa cepanica.Ima i leptire za pojačavanje protoka vazduha to jest da bolje i slabije gori.Tu gde ložiš ti netreba grejno telo pošto šporet sam zagreje tu prostoriju (u mom slučaju 20kv) mada sam ja stavio radijator ali je isključen.Na šporetu da bi kuvao i pekao bi morao da ložiš malo jače ali onda greje nenormalno tako da za te stvari šta da ti kažem, ako je velika prostorija gde se loži onda ok.Temperatura u sistemu kada je napolju od 0-10 stepeni u mom slučaju je 40-50 C dok kad je napolju ispod 0 i hladnije onda50-60C i u prostorijama je oko 20-24C. Temperatura u prostorijama zavisi od loženja , zadihtovanosti i izolacije.Potrošnja ogreva zavisi od ogreva i hladnoće a u mom slučaju ja mislim da ću proći sa zmajevkom šapurika i 10m3 bukve ali videćemo.