Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Cena na Slo trgu, statistika.
Tu je prvo cena koje plaća mlekara, a drugo, cena koju dobiju proizvođaći..
Standardna je dogovorena za standardno mleko sa 3,7 masnoće i 3,15 proteina.
A realna (dejanska) je cena, koja je postignuta u tom periodu na bazi stvarnih (viših) sadržina te dve komponente.

AR-210319799.jpg&lastmodified=DT20210317152049
 
Тине
Поред ове табеле ред би био да поставиш и табелу са премијама од државе које ваш сточар добија по грлу стоке.
Није директно за ову тему али је везано са тиме у каквом се ми блату тренутно налазимо.
 
Toga je sigurno više nego u Srbiji.

Makar smo s kolegom prošle godine posle forumskog skupa u Zrenjaninu posetili jednog velikog stočara u Bačkoj, s kim se oni znaju od pre.
Ima dosta stoke i dobru proizvodnju i rekao je, da njemu ako preračuna sve premije i što dobije od države po hektaru dođe oko 400 €/ha.
To nije ništa manje nego što se dobije u EU za takve uslove. Tim mislim, da nemaš nekih dodatnih subvencija za brdovite terene, kosine koje obrađuješ i slične dodatke.
 
Zrenjaninska skinula na 24 dinara.Treba isfinansirati korona cirkus,A o ceni hrane za stoku,bolje da ne pišem.Od koga će drugog.Od onog koji najviše.ćuti i radi i trpi.Ne znam dokle je prag tolerancije ali mislim da će mali poljoprivrednici polako stavljati katance.Malo je sada ovo već prešlo u bezobrazluk nadležnih.
 
Ćujem kod nas kukuruz neko prodaje po 3500.Pa ko se tu uklopi.Evo sad smo pogodili odljučeno tele za 330E.Sad ima nedelju dana.

I vrlo smo blizu katanca.Imamo 3 krave koje su osemenjavane više puta a danas zglavnu kravu nema gde da kupiš i još ovo sa cenom mleka.Da li se to povećao broj krava ili se uvozi mleko ne znam ali moja deca imaju kraći fitilj od mene i uopšte današnja omladina.Mislim da smo mi mali proizvođači doterani do ivice.
 
Само за сопствене потребе, дотле је дошло. Ове године имам проблем сено да продам ко је држао бикове нису убацили нови турнус. Прву отаву сам некако продао а за остале размишљам да не косим нек иде у коров.
 
Nazad
Vrh