Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

milan971

Član
Učlanjen(a)
2 Jun 2011
Poruka
4.268
Lokacija
bogatic
Za to znam , i to su nasi jugovici probuskali kad su skontali da je zbog subvencija veca proizvodjacka cena mleka od one u trgovini.
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
17.919
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Nije baš tema , ali mi ratari pa i ostali ovde u RS smo nezadovoljni rasporedom budžeta za posticaje pa mljekari dobijaju najveći dio ukupnog budžeta za subvencije.
 
Једино што личи на пољопривреду и удруживање мљекари и раде у РС,и са обзиром на посао треба да имају више него сада.Баш се питам кад би неки мљекар могао да ради пољопривреду и да држи радњу са аутодјеловима.Нема ни славе ни Божића.А о ратарству у РС треба само погледати пар снимака вијања по њивама око отимачине земље.

Сова па где Мики да не предајеш.
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
17.919
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Pa zavisi kako se gleda na raspodjelu , i na koji način bi to trebalo uraditi . Možda i jesi u pravu , neznam kako izmjeriti ko koliko radi . Naravno da nekog voćara ne zanima mljekar , mislim nije protiv njega , ali hoće i on neki svoj procenat koji ga pripada . jel u redu da je posticaj za soju sa 15% pao na 3% ? Neka kažu nema pa u redu ali treba za propagandu.
 
Далеко од тога да не треба субвенционисати све,да буду сви задовољни.Проблем је што сви прво оплету по мљекарима како њима треба смањити да би остали добили више.А нешто не видех никог из Србца и Лијевче поља на протестима кад је блокиран прелаз Рача пре пар година због цијене пшенице.Нити је ико блокирао тамо,а не дође нико од ратара ни на протесте против смањења подстицаја у Градишку.Треба бити реалан,озбиљно ратарство у РС држи пар људи остало је боранија.Мљекарство како тако опстаје мада се и оно урушава одласком радне снаге и старењем постојећих фармера.

- - - - - - - - - -

А у осталом ко је министар добро се има ишта.Онакво говедо није дуго било.А за воћаре не би рекао да су баш и лошем положају,чак супротно.
 

CetojevicM

Član
Učlanjen(a)
7 Sep 2012
Poruka
1.275
Lokacija
Laktasi, Ćetojevići
Mislim da je od proljeca negdje, prije toga bila 55pf. Skoro su mi tu iz sela, iz druge otkupne stanice, nudili 62 pf da predjem kod njih, a kolicina koju predajem nije uopste velika.
Kod mene 38pf bez klase, 48pf sa ekstra klasom + premija 25 pf, za vece kolicine je jos bolja cijena, sad ne znam da se nesto nije promjenilo u poslednji par mjeseci. Problem je sto samo jedan ozbiljan otkupljivac postoji a to je Mlijekoprodukt i ima apsolutni monopol, ima nesto sitnih privatnika ali oni su jos gori jer hoce recimo da od svake krave bude odvojeno mlijeko
 

CetojevicM

Član
Učlanjen(a)
7 Sep 2012
Poruka
1.275
Lokacija
Laktasi, Ćetojevići
Sve nekako ide kad se ima ekstra klasa, medjutim od kad su poceli iz ministarstva nenajavljeno uzimati uzorke sve je teze odrzati kvalitet mlijeka, na tri mjeseca se uzima prosjek i lako se desi da jedan losiji uzorak skine prosjek ispod standarda i ostane se bez premije tri mjeseca.
Najveci apsurd je sto nama sve i svasta gledaju a onda na parkinzima pri temparaturi od 35 stepeni pretakaju iz cisterne u cisternu...
 

CetojevicM

Član
Učlanjen(a)
7 Sep 2012
Poruka
1.275
Lokacija
Laktasi, Ćetojevići
Cini mi se da je od Saponie Osijek neki prparat, ne znam tacno sad, ali mislim da je veci problem u kontinuitetu drzati sve cisto i da zdravlje krava bude na nivou.
 

sova

Član
Učlanjen(a)
4 Feb 2011
Poruka
3.011
Lokacija
Bijeljina RS
Pa ja dajem lokalnom otkupljivacu, a od njega vozi Inmer Gradacac, kolicina nije bitna, moze biti i samo 300 l mjesecno, moze i 10 000 l, a moze i 150 l. Cijena je ista, sa tim sto na kolicine ispod 300 l ne mozes imati premiju E sad, imamo u selu i otkupnu stanicu koja placa 65 pf, ukupno ima sest otkupnih u selu i konkurencija je jaka, plus ovi ljudi koji imaju kuci laktofriz i malo vece kolicine sa 200 do 800 l dnevno.
 
Vrh