Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Juce kad mi je dosao vozac iz imleka sto otkupljuje mleko rece da popunimo spisak za mleko jer od 16.8. poskupljuje cena sirovog mleka koje je do sad bilo 27din extra klasa za 10% znaci 29.7din !!!

kombajner je napisao(la):
Juce kad mi je dosao vozac iz imleka sto otkupljuje mleko rece da popunimo spisak za mleko jer od 16.8. poskupljuje cena sirovog mleka koje je do sad bilo 27din extra klasa za 10% znaci 29.7din !!!
Ne 10% na cenu ekstra klase, nego 10% na osnovnu cenu, al ce i da udare po celijama, mikroorganizmima, suvoj materiji... ::lose::

Lala iz Banata je napisao(la):
kombajner je napisao(la):
Ne 10% na cenu ekstra klase, nego 10% na osnovnu cenu, al ce i da udare po celijama, mikroorganizmima, suvoj materiji... ::lose::
Nisam ni rekao samo na tu klasu vec sam dao prost primer posto sam ja u toj klasi! a te suve materije,mikroorganizmi i celije me ne brinu uopste! bar u mom slucaju! bakterije su 20 000 somatske celije oko 60 000...

Tu si Lalo u pravu, već su počeli uši da zavrću, analize koje sam ja radio na fakultetu od Imlekovih analiza odstupaju i do 30% al u pozitivnom smeru. I ja sam imao 75 00 CFU i 95 000 Sc i cenu od 28 dinara ali meni 3 meseca tako, pa meni skinu a daju drugom, ja se brinuo da nije problem sa kravama i sve proverim a i standardizovaon sam proizvodnju, tako da malo hopa-cupa oni sa cenom.

prof. dr. Seljak je napisao(la):
Tu si Lalo u pravu, već su počeli uši da zavrću, analize koje sam ja radio na fakultetu od Imlekovih analiza odstupaju i do 30% al u pozitivnom smeru. I ja sam imao 75 00 CFU i 95 000 Sc i cenu od 28 dinara ali meni 3 meseca tako, pa meni skinu a daju drugom, ja se brinuo da nije problem sa kravama i sve proverim a i standardizovaon sam proizvodnju, tako da malo hopa-cupa oni sa cenom.
to da muvaju sa mlekom to je sigurno ::lose::

Tako su oni meni hopa-cupa 7 meseci i ja im dao sut kartu. Preporodio sam se od kad ne saradjujem sa doticnim govnima.

Pozdrav ljudi, eto i mene... To je sve samo na papiru. I ja sam jedan od onih bivših Imlekovih, mada ni ovi novi nisu mnogo bolji. Jeste cena ok ,ali uzorak..., e to je priča stara. Sad mi je jedini parametar %m, međutim u vreme poskupljenja mi je iznenada pao na 3,9.
Nisam se dugo javljao, ali od "revolucije" ne odustajem!

Lalo, ti bese predajes nekom iz PA? Molim te javi kome i koja je cena. Ja sam bio prinudjen da pocnem pre 2 meseca da dajem FIMILKu, jer niko drugi ni ne dolazi na nas teren. Isto pitanje i tebi ZX (iako si dalje)-kome i posto? Da li uopste neko pominje neku normalnu cenu, da li najavljuju poskupljuena i kolika (ako izuzmemo IMLEK hohstaplere). :sta:

Mlekari krivi za nestašicu mleka

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/202232/Mlekari-krivi-za-nestasicu-mleka
Post je spojen: [time]1281547571[/time]

Sud nije doneo nijednu presudu protiv monopolista

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/202215/Sud-nije-doneo-nijednu-presudu-protiv-monopolista

Sad tu koga ...... i zasto nikom nije jasno. Bitno je da moras ici na 66 saltera ako ti nesto treba. Organizovana drzava, malo jace od obdanista. Mislim na nivo dece u obdanistu.

Ma sve je jasno i sve se zna. Traziti od B(eko)&M(iskovic) moral i etiku to je kao kad bi trazio Dunav u sred Sahare - NEMOGUCE JE !!! Ja bih se ak i slozio da uvezu mleko, ALI da ga plate koliko ga placaju i nama, a ne nama daju 22din/litru , a uvoze za 32. Ili da ga i nama placaju onoliko koliko ga placaju i drugima ili da ga drugima placaju koliko i nama. Neko je tvrdio da j emleko u Rumuniji 27 dinara/litru, jeste ali TAMO, kada se uveca za sve carine, analize koje mora da prodje i uveca za troskove puta, ne verujem da je opet jeftinije od 32-33din.
Jednostavno i drzavi(onima u vlasti) mora da bude jesno da B&M ne igraju na kartu rodoljublja, vec sirovog interesa i da je samo pitanje kada ce im okrenuti ledja. Kad ogole SVEprodace to malo sto je ostalo i ostavice i nama i njima (politicarima) onu svar da isteramo oci, a oni ce zadovoljno da nam masu sa Bahama, bas kao i bivci direktor C-marketa kojeg vise niko sada ni ne pominje. :zli: :zli: :zli:

ivanm je napisao(la):
Lalo, ti bese predajes nekom iz PA? Molim te javi kome i koja je cena. Ja sam bio prinudjen da pocnem pre 2 meseca da dajem FIMILKu, jer niko drugi ni ne dolazi na nas teren. Isto pitanje i tebi ZX (iako si dalje)-kome i posto? Da li uopste neko pominje neku normalnu cenu, da li najavljuju poskupljuena i kolika (ako izuzmemo IMLEK hohstaplere). :sta:
"Kuč kompani", gravitira samo u okruženju. Cena mi je od 27-31,40 (nova), a za Imlek je tačno da je u škripcu za mleko jer je počeo da kupuje od malih mlekarica (bar kod mene) sirovo mleko po ceni od 30 din pre poskupljenja (samo da nije kiselo i da nema vodu i antibiotik). Toliko o njihovom standardu...

Ljudi imam informaciju da su prerađivači tačnije Imlek prisato na cenu 31.7 din po kg mleka. Jel čuo još ko za to i koliko smemo da verujemo u to?

Ljudi imam informaciju da su prerađivači tačnije Imlek prisato na cenu 31.7 din po kg mleka. Jel čuo još ko za to i koliko smemo da verujemo u to?
Mlekara Subotica je u petak ponudila 31.7. Imlek, iako je u sastavu Salforda, nije.

Moja mlekara primenjuje novu cenu od 01.07. što je 31,44 din. Odmah je analiza pala na 3,8% mm , jutros mi mlekar kaže da je poslednji uzorak 2,9% i suva materija 8,07- reče da može da mi sredi da bude 3,7; naravno, odmori su u toku pa nema kome ni da j/m.

sa 18,64 na 31,7-to može samo u crtanim filmovima-ovi kod nas su se ukopali na 20 i ne mrdaju :udri:

Nazad
Vrh