Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

kod mene je cena 28,3 dinara + premija od 1.5 dinara. privatna mlekara ekomlek-kaonik. :ppozdrav:

citao sam da su neki pregovori u toku i da postoji mogucnost da cena mleka bude 32 din
jel cuo neko nesto?

U Srbiji će možda i biti ali kod nas u Banatu je sad 20 din.To bi bio šok za nas-povećanje od preko 50%,to ne može da izađe na dobro

zorancile je napisao(la):
Tolika je bila cena pre 3-4 godine, ako se dobro sećam, 32-34 dinara?
bilo nekad sad im je lakše da mleko iz bosne koje uvoze plaćaju 32din a nas jebu sa 24-25din kako kome smeste

zorancile je napisao(la):
Tolika je bila cena pre 3-4 godine, ako se dobro sećam, 32-34 dinara?
Da bas tolika u ovo doba kad su drugovom caletu uvalili krave na kredit,mleko bilo preko 30 a evro ispod 80,sad je sve kontra i daaa krave bile neke defektne sve ih prodao svercerima,od svega mu ostao kredit. :zli:

pa oni najvecu masu mleka uzmu po 19-20 din, vecima placaju 24-25, a ponekome 26-27
i lepo uvezu iz Bosne po 32 koliko im treba da dopune, i kad sve saberu i naprave prosek cene mleka njima super
nego im je ovde izgleda mnogo utanjilo pa ce vise da im se isplati da podignu extra klasu na 32, a ostale klase eventualno za dinar-dva, seljaci zadovoljni, nece da prodaju krave, a njima opet jeftinije nego da uvoze zbog troskova transporta..
kad ne mozemo da se organizujemo ni u kuci kako treba a kamoli sire i treba nas je*ati

sad rekose kod Zaharija da u Danskoj litar mleka 36-56 euro centi + 6-7 centi za valjda organsku proizvodnju, nisam dobro zapamtio slogirala me cena

ja mislim da ce ovi nasi da dignu cenu, jer je otprilike sada svuda mnogo skuplje mleko nego kod nas, pa ce da nam dignu malo da obezbede ako mogu malo vise sirovine za manje pare

da da svuda u okolini je nafta jeftinija a mleko skuplje samo kod nas katastrofa
kolika bi cena kod vas bila po litru sa odprilike 60-70litra dnevno?

meni placaju 26 i nesto, u extra klasi sam, trenutno imam 70-80l mleka
ali sad slede telenja od prvog, pa ce biti vise mleka, a samim tim i vise ::novac::

cika_jova je napisao(la):
meni placaju 26 i nesto, u extra klasi sam, trenutno imam 70-80l mleka
ali sad slede telenja od prvog, pa ce biti vise mleka, a samim tim i vise ::novac::
jel si siguran da će biti više ::novac:: oni kad ti povećaš naprave ti nešto pa ti skinu cenu tako da dobiješ para kao i sa manje mleka

držim ja uređaj i sam predajem svoje mleko od 99god kad sam krenuo sa imlekom pa čim malo povećam mleko odmah 1klasa,čudi me da sad na količini od preko 300lit nisam 3klasa

Nazad
Vrh