Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

banatski je napisao(la):
zx je napisao(la):
Obustava isporuke?

Mi smo se dogovorili da od nedelje obustavimo predaju mleka. Inace mlekare su Imlek, Sabacka i zrenjaninski Mlekoprodukt. Videcemo hoce li se svi drzati dogovora.
nema od toga ništa jer imlek boli **greška da nam dignu cenu mleka izgleda da će ako ministar dozvoli uvesti mleko iz mađarske i nama opet isto kao i dosad jer svugde u okruženju mleko je 32din samo ovi naši ne daju jer im se ne isplati ako tako nastave odoše krave u kobasice

Ali su krivi svi oni koji su opusteli sela, stvorili kasabe umesto gradova sa palanačkim duhom i nekim polusvetom koji tamo živi, koga su mama i tata poslali u grad da ne bi radio. Pa i dotična individua je bila ministarka, ništa pametno nije uradila već se sad nadje pametna da da izjavu ovog tipa. Bravo, otvori nam oči, sad mogu na miru da skončam. Stalno potenciraju da smo mi poljoprivredna zemlja, da nam je tu mesto a naši političari se svadjaju oko ministarstava finansija, policije, infrastrukture, a jeste li vi čuli za ovih deset godina da li je prepreka formiranju neke vlade bila borba oko ministarstva poljoprivrede?! Ma nemojte da nas zezate i vređate nam inteligenciju. Između sotalog druga polovina meseca obračunata cena mleka nam je bila 27 din, tek da ne crkneš.

Ja do sada kod privatnika 22din + premija ,a od 1.septembra kaze bice 24din/l.Videcemo,sad cekam pare za taj period...... :sta:

Farmer Bob je napisao(la):
Ja do sada kod privatnika 22din + premija ,a od 1.septembra kaze bice 24din/l.Videcemo,sad cekam pare za taj period...... :sta:

Ista cena i kod mene - 22 dina + 1,5 din. premija za mleko predato posle 16. avgusta. Ali ima jedna caka - prvi put novac kasni... Znaci IMLEK je nenadj..iv... :zli:

narode imam jedno pitanje ( bez ljutnje )

vecina vas nema mnogo mlecnih krava do 30 kom. koliko sam ja ovde procitao

ako vas vec zajebavaju sa otkupnim cenama i sa rokovima placanja zasto ne pravite sireve ?

Zasto se ne skupite i ne blokirate puteve , zasto dozovljavate da to rade sa vama ?

markodanube,mi smo približno godište ali si ti duže bio odsutan i zaboravio si da je ovo Balkan a u srcu Balkana Srbija-ne daj Bože da se Srbi slože i Bog uslišio molbu,kod nas važi pravilo da komšiji crkne krava,smeta nam smrad stajnjaka ko da smo se rodili kao filozofi,Sve bi to bilo lepo da se udružimo pa da zaokružimo proizvodnju mleka ali smo slabi finansijski baš zbog te iste cene mleka-što se blokada puteva i protesta tiče jedan deo Srbije se podigao ali zato drugi i mnogo veći je spavao(sebe ne izdvajam)-kod nas bi morala pasti krv da bi nešto postigli,tj.da možemo da živimo normalnim životom.izvinjavam se što sam malo odlutao od teme

sad mi stagao obracun za period 16.08-31.08
cena 28.95din/litru :cool: , i to uz mm3.60, i pj 2.98 i smbm 8.25 :zli:
da mi je lucerke i zobi :zli:

Kod nas nema promijene u cijeni a ista je cijena mlijeka kao kod vas skoro.

Nazad
Vrh