Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Napisao sam mlekari ne mlekare, valjda je jasno ko je ko.Poljoprivrednici iz priloženog sebe vide kao uzvišenu, superiornu vrstu dok mlekarE i stočare ne njuše nešto posebno jer su im krivi za ovo stanje u poljoprivredi...

Malo ti je sve konfuzno napisano. Posto proizvodjace mleka i ostale stocare smatram kao deo grane poljoprivrede ti si verovatno mislio na razilazenje ratara i stocara.

Zbog nesklada cena mleka i stočne hrane, pre svega ratarskih kultura, zato ljudi i dižu ruke. A država nije mislila na vreme i ostavila je mlekarama prostor da se ne domaćinski ponašaju i sad sve to dolazi na naplatu. Mislim da bi najbolji scenario bio da dodje do ozbiljnije nestašice, da moraju da uvezu mleko po 60-70 centi, pa da onda u maloprodaji bude oko 150 din pa da se svi češkaju, pa će se neko možda i opametiti.

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

Ово нас и чека. Ако би сад нешто предузели у покретању производње резултат би дошао тек за 2-3 године. Далеко је зелена трава.
Постоји и опција, од сутра кад поскупи струја, па отежано снабдевање нафтним дериватима, па проблеми у производњи и снабдевању електричном енергијом, млеко и млечне прерађевине би пале у други план. Пад продаје испегла несташицу. Па докле издржимо.

Zbog nesklada cena mleka i stočne hrane, pre svega ratarskih kultura, zato ljudi i dižu ruke. A država nije mislila na vreme i ostavila je mlekarama prostor da se ne domaćinski ponašaju i sad sve to dolazi na naplatu. Mislim da bi najbolji scenario bio da dodje do ozbiljnije nestašice, da moraju da uvezu mleko po 60-70 centi, pa da onda u maloprodaji bude oko 150 din pa da se svi češkaju, pa će se neko možda i opametiti.

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
Nemaju ljudi naviku za mlekom,tako da neće država mnogo da se sekira.Kod nas će pre roditelji otići u Lidl i kupiti mleko za decu,umesto kod domaćina i to za 50% jeftinije.Šta dalje pričati.Imam jednu mušteriju koja uzima 30 litara nedeljno.Jedino njemu nećemo dizati cenu.Ostalima na 80 od sutra-za sada se niko ne buni.U mlekari je 31 din.Sve manje litara u laktofriz.Mislim da će uskoro moći zatvoriti i tu otkupnu stanicu koja je jedina u gradu.

Несташица је јер неће бити увоза...сви чувају за себе ко Веверице.Несташица је јер нема увоза Млека у праху.Еу пара тј папира има али РОБЕ нема а А краву немо ш запатити преко ноћи.Или је ово или ће цена дебело горе треће нема.

Трајно млеко 2 литра око 250 динара. У продавнице стигне по 6 литара свежег млека, није битан колики је промет.
Сад био да купим и нема. Морам ујутро да пресретнем млекаџију.

Матић, тако раде у америци и канади. New york farm girls канал на јт. Направили су озбиљан посао са тим.

Nazad
Vrh