Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad je kasno za novi početak.Počele nestašice mleka. Za vikend nekoliko porudžbina od prijatelja, nisu našli mleko u prodavnicama. To je posledica nebrige pre svega mlekara pa i države o sektoru mlečnog govedarstva.
Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
Nemaju ljudi naviku za mlekom,tako da neće država mnogo da se sekira.Kod nas će pre roditelji otići u Lidl i kupiti mleko za decu,umesto kod domaćina i to za 50% jeftinije.Šta dalje pričati.Imam jednu mušteriju koja uzima 30 litara nedeljno.Jedino njemu nećemo dizati cenu.Ostalima na 80 od sutra-za sada se niko ne buni.U mlekari je 31 din.Sve manje litara u laktofriz.Mislim da će uskoro moći zatvoriti i tu otkupnu stanicu koja je jedina u gradu.Zbog nesklada cena mleka i stočne hrane, pre svega ratarskih kultura, zato ljudi i dižu ruke. A država nije mislila na vreme i ostavila je mlekarama prostor da se ne domaćinski ponašaju i sad sve to dolazi na naplatu. Mislim da bi najbolji scenario bio da dodje do ozbiljnije nestašice, da moraju da uvezu mleko po 60-70 centi, pa da onda u maloprodaji bude oko 150 din pa da se svi češkaju, pa će se neko možda i opametiti.
Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka