Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Kod mene sada čovek iz Dositejeve dolazi svaki drugi dan za 10l a nekada uzme i po 2l više.I zadovoljan je.U pravu si-ima ih koji kako pomuzu tako odnesu mleko u mlekaru-nema da se procedi kroz gazu.Istu cenu dobijamo.Ali šta ćeš ,nismo svi isti.Ali definitivno ljudi više vole da kupe mleko u LIDL nego domaće.Izgubila se ta navika.Da nije toga mlekare bi morale dizati cene.
Necemo se osiromasiti za tih 10 dinara dnevno. Bitno je sto se higijene tice da su ljudi cisti, da je mleko kvalitetno i da je u komsiluku. Kad gledas za 30 dana to nije dovoljno ni za jednu kutiju cigara, ali na zalost ne razmisljaju svi tako.

To je lepo za čuti da mlekare dižu otkupnu cenu sirovog mleka.Videćemo šta će naša uraditi po tom pitanju, treba im sirovine, treba da je adekvatno i plate.Postavlja se pitanje da li te koje nude 40 rsd za litar zahtevaju da je mleko belo i nema vode ili se isplata radi na konto masne jedinice, somatskih ćelija, mikrobiologije i ostalih parametara koje su odredili?Pitam jer je to dobar način, imaš litražu i ćao a ovde te uvek obavezno oštete na nekoj od navedenih stavki i umanje isplatnu cenu.

Kod nas je nešto bolja situacija ali nas par sa 10-ak krava ima problem sa komšijama tako da ćemo se uskoro izjednačiti.Čak i u Zrenjaninu i Beogradu je razdaljina od štale do komšijskog objekta je 10 metara a u Kikindi kao metropoli 15.Pokušaće deca da razgovaraju sa opštinskim vlastima pa ako i njih ne zanima i mi ćemo odustati.Nisam neki optmista.Tako da mislim da su malo zakasnili sa cenom mleka.Dugo ovo traje a ova godina sušna će zakucati.

Osnovna bi trebala da bude bar 35ec . plus stimulacije za kvalitet ,kolicinu itd. da bi se moglo kako-tako preziveti.

Vi prodajte proizvode i sirovo mleko kupcima direktno bez mlekare, to je druga stvar.Mi smo u skroz drugoj priči a dokle videćemo.

Gledao neko znanje imanje danas? covek rece da sa premijom ga izadje 53din litra,znaci 43 din mu placa mlekara...nisam uhvatio odakle je covek i koja mlekara?

Imlek daje 4 din po litri "pomoc za predstojecu setvu"
Osnovna cena je kao i do sad.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Mini mlekare u okolini Kruševca, Kaonika tj. generalno u tom kraju plaćaju mleko i 50+rsd.Imlek se sprema za prodaju pa se svojski trude da zavlače proizvođače nižom otkupnom cenom kako bi prikazali sebe kao dobro stojeću i rentabilnu firmu koja posluje u plusu.Trenutno im na dnevnom nivou nedostaje 60 tona mleka a neće da dižu cenu jer se vade na onu inače veoma mudru državnu odluku o zamrzavanju cena osnovnih životnih namirnica.Ništa nije bolja ni Šabačka mlekara, ne dižu cenu a treba im sirovine.

pa ok a koja je to osnovna cena pa +4din? kod nas ovde 32-33plafon osnovna,jedino ako ljudi govore da dobiju manje u sta zaista ne verujem

Nazad
Vrh