Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Pa i meso uvoze( starije od tri meseca po standardu za kerove i macke) pa su opet bikovi poskupeli.

i nikako da postignes tih 100l dnevno? i ovde je tako 100l,ako imas 9 sto muzes bar jos 2 nemoguce da ne mozes da povecas...ti onda ni premiju ne dobijas ili???

pa realno da 11-12 krava mora biti dovoljno za 100l dnevno...neka ih samo pola muzes a ni ne tele se bas sve po redu da je bas uvek pola zasuseno, 7 krava po bar 15l mleka(ako to nemaju u danasnje vreme onda dzabe sve) a cena da se nelazemo nije mala razlika+ogromna obaveza manje a to je nosenje tog istog mleka u odredjeno vreme

Iskreno druze ne znam sta te drzi da radis ovaj posao sa tih 24 dinara svaka ti cast. Ja dobijem 39 din i dodje mi da sve rasprodam koliki su troskovi.

I mene minuti dele od odluke da dignem ruke i sve rasprodam.Evo ih na pasi veceras.
0f357202c7bccd82a7032f6bab6a8db2.jpg

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Kolege kako se krece cena mleka kod vas, Imlek trenutni obracun oko 41 din preko 1000 lit dnevno. Komercijalista iz Sabacke mlekare dosao u nas kraj i nudi 41 plus pdv.

Ljudi, imate li neko saznanje o mlekari Kruševački Eko Biseri? Pojavili su se kod nas na terenu sa krajnje nepristojnom ponudom cene mleka.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Nisu svi.Ali dosta domaćinstava je ove godine rasprodalo krave.Ja ih znam bar petoro.I mi nismo digli jer mi je bolje da ga prodam za 60 nego da dam mlekari za 28 i to je zadnji mesec.Do skoro je bilo 24.

Necemo se osiromasiti za tih 10 dinara dnevno. Bitno je sto se higijene tice da su ljudi cisti, da je mleko kvalitetno i da je u komsiluku. Kad gledas za 30 dana to nije dovoljno ni za jednu kutiju cigara, ali na zalost ne razmisljaju svi tako.

Bilo je i krajnje vreme... Cenim da će cena mleka morati da ide gore, jednostavno jer nema dosta sirovina na tržištu, puno se farmi i domaćinstva pogasilo
..

Kod nas od 1 decembra mlekara iz Uba placa 40 dinara,troje od cetvoro vecih proizvidaca preslo kod njih. Poceli da se otimaju za proizvodace nije to tako lose, sada ce malo manje da izvoljevaju.

Nazad
Vrh