Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

"Kuč company" (omanja mlekara) 28,35 za 6 000 l. Sad mi je pala litraža i imam 26,40. Cena se formira samo na osnovu %mm i litraže.
Prošle godine me jedan lik naveo na jedno razmišljanje, a to je gotov proizvod! Imam svake godine 0,60-1 Ha somborke paprike i 150-250 l mleka. Dođe čovek da mu prodam tonu paprike i kaže: "Ti si budala! Juče sam u N.Pazaru kupio pavlaku, danas kod tebe papriku, napunim je i u ponedeljak eto love, a ti sve to proizvedeš i glavnu maržu ustupiš drugima."

ni 25 nije bog zna sta al kad kod mene ljudi predaju mleko malim preradivacima koji skidaju sa mleka sve sto mogu a neplacaju po nekoliko meseci i tesko im pada da plate i onih 21-22,i sta mozemo kad nemamo gde sa nime jedino traziti takve nakupce kao za papriku i pavlaku ipak o takvim stvarima bi trebalo da brine neko drugi a ne mi koji smo proizvodaci

@zx
Ideja je odlična, zarada još bolja ali je to zaista veliki i obiman posao.Treba to sve skockati i još brige oko plasmana...Ako kreneš, sve najbolje, možda i dođem za koji kilogram gotovog proizvoda. :ppozdrav:

Kod mene kući je otkupno mesto privatne mlekare.Trenutna cena je od 23 do 26 dinara+premija.Velika je verovatnoća da je to cena sa tendencijom rasta jer je konkurencija veoma jaka pa proizvođači prelaze iz mlekare u mlekaru.

Ja otkupljujem mleko za mlekaru, uzmem po 2500l dnevno. I ovde je od 23 do 25 din, ali veliki problem je sto mlekara ne placa mleko proizvodjacima vec 6 meseci pa pocinju da prelaze u druge mlekare a i meni ne placaju vucu 7 meseci, pa sad i ja pravim kombinaciju da vucem za drugu mlekaru posto su svi proizvodjaci uz mene. :ppozdrav:

Narod lazu i mazu, obecavaju bice sutra, a narod verovao prevarantima!!!! Zadnje su im platili za Novembar 2009. A ja radim dzabe jer nemam drugi posao. Dok su mi placali bilo mi je super, vukao sam po 2500l dnevno po 3 din, lepa para bila, a sada ljudi prekidaju da mi daju mleko pa jedva nabiram 1200l, ali sad od 1. prelazim za mlekaru Sabac 99%, cuo sam do oni dobro placaju pa se nadam da ce biti bolji dani za proizvodjace i mene.
Ali ne znam kako da naplatim dug od njih, cisternu im necu vratiti sigurno, a proizvodjaci laktofrize pa ce se teramo.... :zli:

Ovde su bas redovni sa isplatama (barem tako proizvodjaci kazu). Imamo centar za istakanje, laktofriz od 12t instaliran i svaki drugi dan dolazi kamion cisterna i vuce u Sabac. Videcu kako ce da bude posle 1 meseca rada pa cu vam preneti utiske... :ppozdrav:

Dukanac je napisao(la):
Narod lazu i mazu, obecavaju bice sutra, a narod verovao prevarantima!!!! Zadnje su im platili za Novembar 2009. A ja radim dzabe jer nemam drugi posao. Dok su mi placali bilo mi je super, vukao sam po 2500l dnevno po 3 din, lepa para bila, a sada ljudi prekidaju da mi daju mleko pa jedva nabiram 1200l, ali sad od 1. prelazim za mlekaru Sabac 99%, cuo sam do oni dobro placaju pa se nadam da ce biti bolji dani za proizvodjace i mene.
Ali ne znam kako da naplatim dug od njih, cisternu im necu vratiti sigurno, a proizvodjaci laktofrize pa ce se teramo.... :zli:
Ne idi u Sabacku,ako Boga znas!! :zli: :zli: :zli: Meni je lokalni otkupljivac za Sabac ostao duzan,a zadnje pare su dali za drugu polovinu februara.A roba sto nude u kompenzaciju,skuplja nego u prodavnici za oko 10 etak %. :cao:

Auuuuu pa ne zna se gde je gore!!!! Sad sam stvarno zbunjen totalno... Vise na znam sta i gde da radim, ni tamo ni ovamo nema ::novac:: ..... Ovo stvarno nece da izadje na dobro... :sta: :sta:

pozdrv!!! evo i ja vucen mleko za Leskovacku mlekaru ali su oni fer i korektni sto se placanja tice isplata svakog petog za prethodni mesec ali je pa cena nula za sitne proizvodjace 18 bednih dinara

Jesu monopolisti što samim tim povalači neke radnje koje nisu tržišno orijentisane i štete mu, ali Imlek redovno plaća,nema kašnjenja, trenutna cena kod mene je 26.5 dinara po kg. Još jedna stvar koja je izuzetno indikativna jeste da par meseci neko ima izuzetno kvalitetno mleko a neko drugi se žali, zatim ide period gde je obrnuta situacija, mada ne vidim razlog jer su uslovi jako ujednačeni barem na mom gazdinstvu! Krajnje je vreme da utvrđivanje kvaliteta počne da radi nezavisna laboratorija!

prof. dr. Seljak je napisao(la):
Jesu monopolisti što samim tim povalači neke radnje koje nisu tržišno orijentisane i štete mu, ali Imlek redovno plaća,nema kašnjenja, trenutna cena kod mene je 26.5 dinara po kg. Još jedna stvar koja je izuzetno indikativna jeste da par meseci neko ima izuzetno kvalitetno mleko a neko drugi se žali, zatim ide period gde je obrnuta situacija, mada ne vidim razlog jer su uslovi jako ujednačeni barem na mom gazdinstvu! Krajnje je vreme da utvrđivanje kvaliteta počne da radi nezavisna laboratorija!
Dokle god su ovakvi ljudi na vlasti, i dokle god bude biloSalforda, Nikad, ali zapamtite, NIKAD nece postojati potpuno nezavisna laboratorija.

Nazad
Vrh