Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Ови како су нас зајашили тешко да ће брзо сићи
Post je spojen: [time]1265229244[/time]

grunt je napisao(la):
MENI IMLEK ZA DECEMBAR PLATIO 17,80 ZA JANUAR 20,45.J..E LUD ZBUNJENOG!U SUSTINI TUGA GOLEMA...
pa kako tebi isplaćuju mleko za januar meni svakog 27 isplate za prošli mesec

Ja sam kod privatnika bilo je za dec. i jan.23.50din/l bez premije,a sad cujem da ce biti manje a premija posebno kvartalno. :udri: :udri: Videcemo....

Ma sta da bude tajna.Cene su kako se pogodis.Ta cena je za litrazu od 100l dnevno,e sad posto sm jednu zasusio jedan komsija predaje na moje ime,da popuni pa se mi posle kusuramo.Mlekar dolazi po kucama po mleko.Inace najveca cena je do sad bila 24din za vecu litrazu.Tako je bilo eto,do sad....

Cena mleka u evropi se krece oko 025 eura. ja znam da je u svedskoj cena 2.5 kruna sto znaci 0,25 eura takodje znam da je u Norveskoj 3,5 kruna sto je nekih 37 dinara nasih
mislim da je u danskoj najskupje pa u Norveskoj u Evropi.
ali ti nije merodavno

Po cemu nije merodavno? Nase krave jedu manje nego one u EU? Daju drukcije mleko? Stvar je utome sto u EU nema bande zvane SALFORD-S.Milosavljevic. :udri: :udri:

todor je napisao(la):
lalo nije milosavljević jedini imaš ti tu i miškovića i beka jer mišković nije hteo da kupuje konditorske proizvode za njegove markete dok se ne uveze mleko u prahu tako da je to jedna organizacija i niko me nemože suprotno ubediti da nije tako ,10 god se ja jebavam sa imlekom i njihovim klasama mleka
Ti se jebavas 10 a mi 30 godina.

lalo nije milosavljević jedini imaš ti tu i miškovića i beka jer mišković nije hteo da kupuje konditorske proizvode za njegove markete dok se ne uveze mleko u prahu tako da je to jedna organizacija i niko me nemože suprotno ubediti da nije tako ,10 god se ja jebavam sa imlekom i njihovim klasama mleka

onda znaš kako je i šta je bar tebi nemoram da objašnjavam ko nam kroji cenu mleka

Apropo evropskih krava
1. cena rada u srbiji je daleko niza
2.cena hrane je skoro ili niza
3. srbija ima agroekoloske uslo bolje od dosta zemalja
to su dore strane
lose
1 Monopol
2.Krediti nepovoljni
3. mala pomoc od drzave
4. losa zdrvstvena zastita
5. a mozda i broj jedan bi trebalo da bude nestrucnost ljudi koji se bave svojim poslom pocev od farmena preko veterinara pa sve do misnistra mi nauku ne primenjujemo a bez toga nema profita

@ivanseljak
Ajde, molim te, reci mi koju to nauku da primenimo da bi ostvarili profit sa cenom od 15-23 din po litru? Ljudi koji se ozbiljno bave stocarstvom primenjuju i nauku, i nove tehnologije i stosta drugo, al nemoze sut s rogatim pa to ti je. Jedino da poradimo na genetskom inzinjeringu i stvorimo kravu koju nije potrebno hraniti, osemenjavati, negovati, muzti a da 40-ak litara mleka nekim cudom zavrse u laktofrizu:haha:? :udri: :udri: :udri: :udri: Baviti se mlecnim govedarstvom je muka Isusova, te niko van te branse ne bi smeo da prosipa pamet!

Pa i kod nas kikindska mlekara 20.90din + premija.Ja sad kod jednog privatnika(otkupljivac i distributer) imam 22 + premija(ako bude),jer do sada mi je davao 23.5din/l bez premije.Ma,sve je to banda... :udri:

Nazad
Vrh