Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Isto s..nje samo drugo pakovanje.
Imlek plaća više al udara sa mb dok somborci plaćaju manje ali nisu toliko strogi što se tiče mb.
Ja inače godinama radim sa somboledom

Milkop je povecao cenu mleka za 4 din. od 16.11.Po m.j.7din. Ima velikh naznaka da je ovo nalog vrha Vlade Republike Srbije tj.resornog min.polj., jer Svetska banka i MMF traze potpuno ukidanje premije za mleko.Trenutno za to su izdavanja 5 milijardi dinara.Da bi Vlada ovu sramnu odluku sprovela u delo dat je nalog mlekarama po Srbiji da se poveca cena mleka dok ne prodje budzet.Da bi se eventualno nezadovoljstvo nas seljaka smanjilo.Svima je poznato da je cena mleka nakon zavrsenih parlamentalnih izbora strmoglavo krenula nadole.

Cuo sam danas od nek9g lika da je gledao na tv Panonija emisiju gde su navodno rekli da ce imlek povecati cenu mleka za celih 1.10 din.Zna li neko nesto vise o tome nesto?

Od Nove Godine, nova cena mleka- za par dinara veca nego do sada, javili iz mlekare.

Do sada je bila od 28 do 32 dinara. Nesto se mislim bilo bi dobro jedino ako je duplo povecaju.

Koliko su ljudi neobavesteni. U toku je ,,rat`` izmedju Milkopa I Master-milka. Jedni drugima uzimaju farmere, ovi iz Blaca idu na Zlatibor, ovi sa Zlatibora idu oko Blaca uzimaju velike farmere, dizu cene u nebesa. Dobro je da su bar malo farmeri profitirali zbog trenutnog stanja koje sigurno nece potrajati.

Moje misljenje je da je trenutna situacija neodrziva.Cene nikakve,samim tim i proizvodnja pada konstantno.Cinjenice koje ja znam da su prodali mislim na Imlek svo mleko u prahu koje je inace gusilo do sada proizvodnju,po recima ljudi iz Suboticke mlekare(Imlek) sirovog mleka fali,godina je bila rodna pa pad proizvodnje i nije jos toliko drastican ali ce u buducnosti biti samo veci i veci i mislim da do povecanja cene usled svega toga mora doci ne znam kad ali bi trebalo, sem ako ne nadju neko resenje pa ne uvezu sirovo mleko sa strane sto mislim da bas i da nije neka kalkulacija i isplativo za preradjivace ali ajde da ne nagadjamo vreme ce pokazati..

Bogami za proizvođače u Topličkom kraju je izgleda došlo njihovih 5 minuta. Tu je i mlekara Lazar, i čujem da je dole već bilo potresa i bez Milkopa. Imlek ima pad u otkupu mleka, tj smanjena je proizvodnja pa samim tim i otkup. E sad nisam siguran kako će se nadalje situacija odvijati, pogotovu u kontekstu potpisanih aneksa ugovora. Nisam neki optimista da će se dugoročno proizvodnja oporaviti ali u ovom trenutku ima naznaka da će cena mleka biti nešto viša.

Kod mene dvojica kolega koji su napustili Imlek i presli u sabacku kazu da imaju 32din ,jedan ima 150lit a drugi oko 350lit dnevno.

Nazad
Vrh